Teknoloji

Daha büyük iPhone X Plus’ın varlığı iOS 12 beta kodlarında ortaya çıktı

iphone x plus ikon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone x plus ikonUzun zamandır Apple’ın sonbaharda daha büyük bir iPhone X Plus modeli çıkaracağına dair dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Son sızıntı sayesinde bu cihazın gelişi neredeyse doğrulanır nitelik taşır hâle geliyor.

Apple’ın kendi bellenimi içinde yer alan bir ikonun yakında gelecek telefonu işaret ettiğine inanılıyor. Bu ikonun varlığı, daha önce de Apple’ın bellenimi üzerinde ters mühendislik yaptığını gördüğümüz Guilherme Rambo tarafından ortaya çıkarıldı. Rambo aynı zamanda, bu haftanın başında en son iOS 12 beta sürümünde denk gelinen çerçevesiz iPad ikonuna da rastladı.

Rambo, bu ikonların henüz erken safhada ve bitirilmemiş olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle ikonlara bakıp yeni cihazların nasıl görüneceği hakkında kesin bir yargıya varmamak gerekiyor. Buna ek olarak geliştirici, daha sonra geçtiği bir tweette de söz konusu iPad ikonunun kare biçiminde üretildiğini, her iki boyut için de kolaylıkla ayarlanabileceğini kaydetti. Yani, kare iPad bekleyenlerin boşuna ümitlenmemesi gerekiyor.

Apple’ın bellenim ikonları üzerinden iPhone tasarımını sızdırdığına ilk kez rastlamıyoruz. Geçen yıl bu zamanlar da iPhone X’un tasarımını iOS 11’in kodlarında rastlanan ikon sayesinde görmüştük. Ve ilginçtir ki, o sızıntı da Rambo tarafından yapılmıştı.

İLGİLİ HABERLER