Manşetler

iPhone 8’in dock’u yeni iPad’inkine benzeyecek

Yakında çıkması beklenen iPhone 8 ile ilgili tüm dedikodular Apple’ın cihazın kullanıcı arayüzünde bazı önemli değişiklikler yapacağını işaret ediyor. Bu arada ana ekran düğmesinin kaldırılması ve ekranın üst kısmında kamera ve sensörler için bir boşluk açılmasının da kullanıcı arayüzünde bazı düzenlemeleri gerekli kılacağı biliniyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, söz konusu değişikliklerin nasıl uygulanacağına yönelik bir haber hazırladı. Gurman’ın kaynakları Apple’ın genellikle ana ekran düğmesine atanan işlevler için yeni yollar aradığının söylüyor. Bu gibi işlevler arasında ana ekrana dönüş, çoklu görev arayüzünü açma ve Siri’ye erişim de bulunuyor.

Gurman’ın iPhone 8’in kullanıcı arayüzü ile ilgili tahminleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Dock: iOS 11 ile birlikte iPad’e eklenecek olan Dock’un yeniden tasarlanmış bir versiyonu iPhone 8’de de bulunacak. Burada sık kullanılan uygulamalar yer olacak. Dock’un altında ise ana ekran butonunun yerine geçecek, ince bir yazılım çubuğu bulunacak. Kullanıcılar buradan ekranın ortasına doğru sürükleme yaparak telefonu açabilecek, ya da aynı hareketi kullanarak bir uygulama içinde çoklu görev ekranına erişebilecekler.

Çoklu görev: Bu kullanıcı arayüzü şu anda mevcut iPhone’larda bulunan kart yığını tasarımın aksine, sürükleyerek gezinebilecek şekilde bir dizi bağımsız karttan oluşuyor.

Durum çubuğu: Bu bölüm üstte yer alan açıklığın her iki kanadı boyunca uzanacak. Sol tarafta zaman gösterilecek, sağ tarafta ise hücresel ve Wi-Fi bağlantı ve ayrıca kalan pil durumu göstergesi yer alacak. Apple’ın kesik alanın etrafındaki alanı siyah renkte yapıp yapmayacağı tartışma konusu olmaya devam ediyor, ancak Gurman’ın haberi şirketin bu bölümü kullanacağını gösteriyor. Sızan görüntüler, uygulamaların en tepesinde, açık şekilde görünen ve siyah renkli olmayan bir arka planın varlığını gösteriyor.

Bu arada Steve Troughton-Smith Twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafla Gurman’ın kaynaklarının anlattıkları örtüşüyor. Troughton-Smith’in fotoğrafı yenilenen durum çubuğu ve dock’un nasıl görüneceğini gösteriyor:

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/902853355126624257

Eğer doğruysa, bu değişiklikler sadece iPhone 8’e uygulanacak. Apple’ın bu telefonun yanı sıra iPhone 7 ve 7 Plus’ın takipçisi olacak iki yeni model daha çıkaracağı söyleniyor. iPhone 8’in yurt dışı fiyatının 999 dolardan başlayacağı belirtiliyor. Bu telefonun ön kamerasının yüz tanıma özelliği sayesinde telefonun kilidini açma ve ödemeleri doğrulama gibi işlemleri yerine getireceği söyleniyor.

Apple’ın 12 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte yeni iPhone’ları tanıtması bekleniyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER