Teknoloji

En büyük katlanabilir telefon olacak Vivo Nex Fold için çıkış tarihi tahminleri

vivo x fold

Katlanabilir telefon hayranlarının önümüzdeki aylarda dört gözle bekleyecekleri çok cihaz var. Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Samsung Galaxy Z Flip 3 önümüzdeki birkaç hafta içinde tanıtılacak. Yakın gelecekte bir Google Pixel Fold modeli görebiliriz. Şimdi de bir Vivo katlanabilir cihazının yılın ilerleyen zamanlarında duyurulması ihtimali var.

Vivo Nex Fold adını taşıması muhtemel modeli 2021 bitmeden göreceğimizi iddia eden ise Twitter’ın bilinen ve genellikle doğru çıkan bilgiler veren kaynaklarından Ice Universe. Aynı kaynak, daha geleneksel bir akıllı telefon modeli olacak Vivo Nex 5’in bu yıl piyasaya çıkmayacağını da söylüyor.

Söz konusu Twitter ileti dizisine katkıda buluna görüntü analisti Ross Young, o da içeriden bilgi söz konusu olduğunda iyi bir geçmişe sahiptir, Nex Fold’un Ocak 2022’ye kadar ortaya çıkmayacağını söylüyor. Bu cihazın panel boyutu açısından katlanabilir türünün en büyüğü olacağını da ekliyor.

2021’in sonu veya 2022’nin başı, bu durum Vivo Nex Fold’un ne zaman ortaya çıkmasını bekleyebileceğimize dair zaman dilimini daraltıyor. Telefonun 2022’de satışa çıkmadan önce 2021’de duyurulması veya lansmanın ülkelere göre kademeli olarak yapılması da mümkün.

Vivo Nex Fold ile katlanabilir ekran büyüklüğü 8 inç seviyesinin üstüne çıkacak

Vivo Nex Fold’un bu form faktörü içinde şimdiye kadarki en büyük panele sahip olacağı tahmini ilginç. Şu anda bu rekor 8,01 inç ekrana sahip Xiaomi Mi Mix Fold‘a ait. O zaman ondan daha büyük bir ekrana sahip olacaktır. Bu arada Huawei Mate X2 de 8 inçlik ekranıyla çok geride değil.

Vivo Nex Fold, şimdiye kadar gördüklerimizden daha da büyük bir katlanabilir ekranla gelirse, o hâlde cebe sığacak boyutlarda bir tablete sahip olmanın avantajını gerçekten yaşacaktır. Örneğin mevcut iPad Mini, 7.9 inç ekrana sahiptir.

Ne yazık ki bu aşamada Vivo Nex Fold hakkında çok fazla ayrıntıya sahip değiliz, ancak önümüzdeki aylarda daha fazlasının ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz. Sözü edilen özelliklerin birinci derecede olduğunu dikkate alırsak, yüksek bir fiyat etiketini de beraberinde beklememiz gerekiyor.

Şimdilik tüm gözler Samsung’un bir sonraki nesil katlanabilir telefon modellerine dönmüş durumda görünüyor. Ekran boyutunun 6.7 inç olduğu söylenen Galaxy Z Flip 3 (ekran boyutu 6,7 inç olduğu söyleniyor) ve 7.5 inç katlanabilir ekran barındırmasını beklediğimiz Galaxy Z Fold 3’ün birkaç Galaxy akıllı saat ve Galaxy Buds 2 ile birlikte ağustos ayında duyurulması bekleniyor. Fazla zaman geçmeden de piyasaya sunulmaya başlanacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER