Teknoloji

Samsung Google, Vivo ve Xiaomi için katlanabilir ekran üretmeye sonbaharda başlayacak

samsung katlanabilir oled

Samsung Display’in aralarında Google’ın da bulunduğu şirketler için katlanabilir OLED ve Ultra İnce Cam üreteceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu konuyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Samsung’un Google’ın yanı sıra Vivo ve Xiaomi için de katlanabilir OLED üreteceği belirtildi. Söz konusu üç şirketin yılın son çeyreğinde katlanabilir ekranlı telefonlarını tanıtmayı planladığı söyleniyor. Bu nedenle Samsung’un bu şirketler için katlanabilir OLED üretimine ekim ayı itibarıyla başlaması bekleniyor.

Habere göre, Google Pixel’de 7.6 inç büyüklüğünde bir katlanabilir ekran bulunacak. Vivo ise 8 inç büyüklüğünde bir katlanabilir panel kullanacak. Bu panel 10.2:9 görüntü oranına sahip olacak. Söz konusu paneller, Samsung’un Asan fabrikasındaki A3 hatlarında üretilecek. Vivo’nun telefonunda BOE tarafından 6.5 inçlik dış ekran da bulunacak.

Xiaomi’nin katlanabilir telefonunun ekran boyutları ise bilinmiyor. Ancak telefonun katlanabilir panelini Samsung, dış ekranını ise CSOT üretecek. Oppo’nun da Samsung’un katlanabilir panelini kullanması beklense de, bu telefonun çıkışı için 2022 işaret ediliyor.

Samsung’un Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerinde kullanacağı katlanabilir panellerin üretimi de tahmin edilebileceği üzere Samsung Display tarafından gerçekleştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER