Manşetler

İlk katlanabilir Xiaomi telefonu olan Mi Mix Fold tanıtıldı, işte özellikleri

xiaomi mix fold 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, ilk katlanabilir telefon modeli Mi Mix Fold ile Mi Mix serisini yeniden canlandırıyor. Şirketin daha önce gördüğümüz tuhaf Mix cihazlarından ve konseptlerinden farklı olarak Mi Mix Fold, Samsung Galaxy Z Fold serisi ve Huawei Mate X2‘ye benzer bir geleneksel tasarım içeriyor. İçte katlanabilir bir büyük ekran, dışta ise daha küçük bir ikinci ekran bulunuyor.

İçteki ekran 2480 x 1860 çözünürlüğe, 600 nit (900 nit tepe değeri) standart ekran parlaklığına ve Dolby Vision HDR desteğine sahip 8.01 inç, 4:3 görüntü oranlı bir OLED paneldir. Xiaomi, ekranın 200 bin kez katlanmaya dayanabileceğini söylüyor. Dış ekran, 90Hz yenileme hızına ve 6.52 inç boyuta sahip. Xiaomi, Harman Kardon tarafından ayarlı dört hoparlör eklemiş. Üstelik şirketin 3D panoramik ses olarak tanımladığı sesle Mi Mix Fold’un ses yetenekleri hakkında kendisine epey güveniyor.

İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 888 seçilmiş. Buna 12GB veya 16GB RAM ve 256GB veya 512GB depolama alanı eşlik ediyor. Pil kapasitesi ise 5020 mAh ve Xiaomi, 67W hızlı şarj sisteminin 37 dakika içinde telefonun pilinin tam şarj olmasını sağladığını söylüyor.

xiaomi mi mix fold

Geçen hafta ipuçları verildiği üzere, yeni Xiaomi Mi Mix aynı zamanda kamerasında sıvı lens teknolojisini kullanan ilk telefon olma özelliğini de taşıyor. Xiaomi, bunun 3 cm gibi yakın odaklama mesafesine, 3x optik yakınlaştırma veya 30x hibrit yakınlaştırma imkanı sunan bir telefoto lense imkan tanıdığını söylüyor. Kamera sisteminin geri kalanına baktığımızda ise, Samsung HMX sensörlü, 108 megapiksel ana kamera ve 13 megapiksel ultra geniş açılı kamerayı görüyoruz. Yani Xiaomi Mi 11 modelinde olduğu gibi sağlam bir kamera sistemi mevcut.

Xiaomi Mi Mix öncesindeki katlanabilir telefon prototipleri

Xiaomi, iki yılı aşkın bir zaman önce, Samsung’un ilk Galaxy Fold’u tanıtmasından önce bir katlanabilir telefon prototipini göstermişti. O cihaz, telefon benzeri bir deneyim için sunmak için tablet boyutundaki bir ekranın sol ve sağ kenarlarından arkaya doğru bükülmesini sağlıyordu. Diğer bir deyişle, çift katlamalı bir tasarıma sahipti.

xiaomi mi mix fold

2019 yılında Xiaomi, neredeyse tüm telefonu kaplayan bir ekranı olan Mi Mix Alpha‘yı duyurmuştu. Ancak bu telefonu hiçbir zaman piyasaya sürmedi. Daha yakın bir zamanda ise şirket, dört tarafı da kavisli ekran barındıran başka bir konsept telefonunu tanıtmıştı.

Diğerlerinden farklı olarak Mi Mix Fold satışa çıkacak. Çin’de yaşayanlar bugün itibariyle ön sipariş verebilecek ve telefonları 16 Nisan’da kendilerine gönderilecek. 12GB RAM ve 256GB depolama alanına sahip bir model için fiyatlar 9999 Çin yuanından (yaklaşık 12690 TL) başlıyor. 16GB RAM/ 512GB seramik özel sürüm için 12999 yuana (yaklaşık 16473 TL) kadar çıkıyor. Katlanabilir telefonun Çin dışındaki satışıyla ilgili ise henüz bir bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER