Ulaşım

Elon Musk Tesla’yı Apple’a satmak istemiş

Elon Musk Tesla'yı borsadan çekmek için kaynak arıyor

Elon Musk, bir ara Tesla’yı Apple’a satmayı istediğini açıkladı. Apple’ın otomobil planlarıyla ilgili haberin bulunduğu tweet’e yanıt veren Tesla CEO’su, şu ifadeleri kullandı: “Model 3 programının en karanlık günlerinde Tim Cook’la Apple’ın Tesla’yı satın alması ihtimalini (mevcut değerinin onda biri karşılığında) konuşmak istedim. Ancak Cook görüşmeyi kabul etmedi.”

Tesla’nın Apple tarafından satın alınabileceğine dair dedikodular uzun yıllardır etrafta dolaşıyordu. Musk, ilk kez konuyla ilgili olarak bu kadar net bir açıklama yaptı.

Musk, bu paylaşımından önce Apple’ın otomobil planlarıyla ilgili habere dair yorumlarda da bulundu. Haberde Apple’ın tek hücreli bir tasarımla büyük atılım sağlayacak bir batarya geliştirdiği belirtilmişti. Kaynaklara göre, bu batarya sayesinde Apple’ın elektrikli otomobili rakiplerine göre çok daha uzun bir menzile sahip olacak. Reuters’in bir kaynağı Apple’ın tasarımını “yeni seviye” olarak tanımlarken; Apple’ın güç hücrelerinin üretimini daha az maliyetli hâle getirmek için demir-fosfat karışımını kullanabileceği de ifade edilmişti.

Musk, haberdeki bu noktaları “doğruysa tuhaf” sözleriyle tanımladı. Tesla’nın demir-fosfat bataryaları Şanghay’daki Gigafactory’de üretilen araçlarında kullandığını belirten Musk, tek hücreli tasarımın ise elektrokimyasal açıdan imkansız olduğunu dile getirdi. Bu teknolojiyle gerekli maksimum voltaj seviyesine ulaşılamayacağını savunan Tesla CEO’su, Apple’ın planlarıyla ilgili haberlerden pek etkilenmemiş gibi görünüyor.

Apple, Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya yanıt vermedi. Şirketin bu konuda bir açıklama yapması da beklenmiyor. Ancak Cook’un görüşmeyi kabul etmemesi, mevcut duruma bakınca Elon Musk’ın lehine olmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER