Teknoloji

Elon Musk SpaceX Starship test aracının ilk fotoğrafını paylaştı

twitter elon musk

SpaceX, sonunda Starship‘i ilk test uçuşuna hazır hâle getirmiş gibi görünüyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla uzay aracının gerçek bir fotoğrafını paylaştı. Daha önce “BFR” adıyla anılan roket, şirketin insanlığı Mars’a ve yeniden Ay’a götürme planları içinde önemli bir yer tutuyor. SpaceX, Starship’in Dünya’da uzun mesafe olarak kabul edilen uçuşları 1 saatte tamamlamak için de kullanılabileceğini belirtiyor.

Paylaşılan fotoğrafa bakıldığında uzay aracının gerçekte bilgisayar tarafından hazırlanan taslaklara kıyasla çok daha dokulu bir kasaya sahip olduğu görülüyor. Bu durumun temel nedeni ise uzay aracının dikey kalkış ve iniş testlerinde kullanılacak olması.

Elon Musk, uzay aracının yörüngeye çıkacak versiyonunun daha uzun olacağını ve kırışmayacak daha kalın bir kaplamaya sahip olacağını belirtti. Büyük ve daha pürüzsüz Starship’i görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor. Test versiyonunun ise ilk uçuşunun 2 veya 3 ay içinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER