SpaceX, sonunda Starship‘i ilk test uçuşuna hazır hâle getirmiş gibi görünüyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla uzay aracının gerçek bir fotoğrafını paylaştı. Daha önce “BFR” adıyla anılan roket, şirketin insanlığı Mars’a ve yeniden Ay’a götürme planları içinde önemli bir yer tutuyor. SpaceX, Starship’in Dünya’da uzun mesafe olarak kabul edilen uçuşları 1 saatte tamamlamak için de kullanılabileceğini belirtiyor.
Paylaşılan fotoğrafa bakıldığında uzay aracının gerçekte bilgisayar tarafından hazırlanan taslaklara kıyasla çok daha dokulu bir kasaya sahip olduğu görülüyor. Bu durumun temel nedeni ise uzay aracının dikey kalkış ve iniş testlerinde kullanılacak olması.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Starship ilk kez yörüngeye ulaştı, 26 Starlink V3 uydusunu bıraktı

ROKETSAN, ŞİMŞEK roketleriyle uydu fırlatmayı hedefliyor

Amazon’un Starlink’e rakip planı roket sorunlarına takıldı

Apple Vision Pro’yu baştan aşağı değiştirecek tasarımları test ediyor

Musk, Colossus’ta 1,44 milyon GPU’yu yıl sonuna hedefliyor
Starship test flight rocket just finished assembly at the @SpaceX Texas launch site. This is an actual picture, not a rendering. pic.twitter.com/k1HkueoXaz
— Elon Musk (@elonmusk) January 11, 2019
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Elon Musk, uzay aracının yörüngeye çıkacak versiyonunun daha uzun olacağını ve kırışmayacak daha kalın bir kaplamaya sahip olacağını belirtti. Büyük ve daha pürüzsüz Starship’i görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor. Test versiyonunun ise ilk uçuşunun 2 veya 3 ay içinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.


