Teknoloji

Elon Musk’ın şirketi Neuralink önemli etkinliğini erteledi

elon musk neuralink

Elon Musk Neuralink tarafından gerçekleştirilecek “göster & anlat” temalı etkinliğinin ertelendiğini açıkladı. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda etkinliğin 30 Kasım’da gerçekleştirileceğini belirtti.

Normal şartlar altında etkinliğin 31 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Musk, etkinliğin neden 1 ay sonrasına ertelendiği konusunda bilgi vermedi. Şirketten bunun için bir paylaşım gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Neuralink’in gerçekleştirdiği son etkinlikte aklıyla Pong oynayan bir maymunu göstermişti. O tarihten bu yana şirketin kurucularının büyük kısmı ayrılmış ve Musk’ın da rakip bir beyin çipi şirketine yatırım yaptığı söylentisi gündeme gelmişti.

Bu noktada Neuralink’in henüz ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) henüz insanlı testlere başlamak içinin onay almadığını belirtmek gerekiyor. Onayın gecikmesinin şirket için bir tür dönüm noktası olduğu söyleniyor.

Elon Musk Neuralink etkinliğinde nasıl bir duyuru yapılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak önümüzdeki ay yapılacak duyurunun şirketin geleceği için hayati bir öneme sahip olduğu söylenebilir. Dolayısıyla şirketin bu kadar önemli bir etkinlik için biraz daha zamana ihtiyaç duymasına pek fazla şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER