Teknoloji

Neuralink’in kurucusu ve başkanı şirketten ayrıldı

elon musk neuralink
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk’ın dikkat çekici girişimlerinden biri olan Neuralink, daha bir ürün çıkarmadan yönetimsel zorluklarla karşılaşmışa benziyor. The Byte’ın haberine göre, aynı zamanda şirketin kurucularından biri olan başkan Max Hodak, birkaç hafta önce Neuralink’ten ayrıldı.

Neden ayrıldığı konusunda bilgi vermeyen Hodak, eski şirketinin işlerinin hâlâ büyük destekçisi olduğunun altını çizdi. Neuralink’ten ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil. Şirket Hodak’ın görevini kimin devraldığı konusunda da bilgi vermedi.

Bu ayrılığın Neuralink’i nasıl etkileyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak ayrılığın zamanlamasının pek de ideal olmadığı söylenebilir. Şirket kısa süre önce implant teknolojisini bir maymun üzerinde sergilemiş ve tamamlanmış bir ürün duyurmaya yakın olduğunun işaretini vermişti. Hodak’ın ayrılığı şirketin başının belada olduğu anlamına gelmese de, bu ayrılık Neuralink’in çalışmalarının pratik ürünlere dönüşme sürecini engelleyebilir.

Neuralink, üst düzey bir yöneticinin ayrıldığı ilk Elon Musk girişimi değil. Ancak bu ayrılıklar yaşandığında Tesla gibi şirketler belli bir mesafe kaydetmiş durumdaydı. Hodak’ın Neuralink’ten ayrılığının nasıl bir etki yapacağı da zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER