Teknoloji

Elon Musk Neuralink’in rakibine yatırım yapmak istiyor

elon musk twitter avrupa birliği

Elon Musk, 2016’dan bu yana Neuralink isimli şirketiyle insan vücuduna yerleştirilebilir bir beyin-makine arayüzü geliştirmek için çalışıyor. Bu çalışmalarda kaydedilen mesafe, Pong oyununda imleçi kontrol eden bir makak maymunuyla gösterilmişti. Projenin insanlar üzerindeki testleri henüz başlamış değil.

Reuters’ın haberine göre, Neuralink’in çalışmalarını hızlandırmak isteyen Musk bu doğrultuda Synchron isimli bir rakip şirkete yatırım yapmanın peşinde. Musk’ın bir iş birliği mi yoksa bir finansal yatırım mı önerdiği belirsizliğini koruyor. Taraflardan da henüz konuyla ilgili bir bilgi verilmiş değil.

Reuters’in haberinde henüz taraflar arasında kesin bir anlaşmanın olmadığı da belirtiliyor. Synchron’un henüz kararını vermediği ifade edilirken; Musk’ın Neuralink ekibinin yavaş ilerlemesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdikten sonra Synchron CEO’suyla temasa geçtiği söyleniyor.

Neuralink 2020’de insan deneyleri için izin başvurusunda bulunmayı hedefliyordu. Şirket bu yılın ocak ayında klinik test direktörü aramaya başlamıştı. Henüz bu arayışını tamamlamayan Neuralink, insanlı testler için de gerekli onayı almış değil.

Elon Musk geçmişte de Neuralink’in rakibiyle temas kurmuş. Reuters’in haberine göre, Musk 2020’de benzer bir alanda faaliyet gösteren Paradromics isimli şirketle görüşmeler yaptı. Ancak bu görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER