Ulaşım

Elon Musk Hyperloop projesindeki planlarını değiştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

“Sıra dışı projelerin insanı” olarak nitelenebilecek eksantrik milyarder Elon Musk, oldukça fazla boş zamana sahip gibi görünüyor. SpaceX, Tesla, Boring Company ve OpenAI’da CEO’luk görevini yürüten Musk, New York ve Washington DC arasına bir “hyperloop” inşa etmek için ABD hükümetinden sözlü bir onay aldığını açıkladı. Bloomberg’de yer alan habere göre, Musk sadece hyperloop tünelinin kazılmasıyla yetinmeyecek. Ultra hızlı ulaşım sisteminin tamamı Musk tarafından inşa edilecek.

Musk projeyi 2013’te gündeme getirdiğinde fikrin ticarileşme sürecinden uzak kalma sözü vermişti. Projeye ilk günden beri ilgi duyan ve öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenleyen Musk, “Hyperloop” markasının ticari haklarını da elinde bulunduruyor. Hyperloop için düzenlenen yarışmanın üçüncü aşaması için hazırlanan web sayfasındaki “Ticari bir Hyperloop geliştirmiyoruz” ibaresinin kaldırılmış olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Musk’ın Boring Company adını verdiği şirketi, Los Angeles’ın altına tünel inşa etme projesinde ilk aşamayı tamamladı. Proje çerçevesinde tünellerde saatteki hızı 200 kilometreye ulaşan otomobillerle seyahat edilebilmesi hedefleniyor. Ancak son girişim, Musk’ın tünellerde çok daha yüksek hızları görmeyi istediğini gösteriyor.

Elon Musk hyperloop konusunda herkesi ikna edebilmiş değil

Musk, hyperloop ile yeni bir endüstri oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu çalışmalar projeyi “yüksek hızlı bir demiryolu” olarak görenleri şimdilik ikna edebilmiş değil. Musk’ın iddialı hedefler konusunda söz verme konusunda cesur davrandığı biliniyor. Hyperloop konusundaki sözlerin yerine gelip gelmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER