Teknoloji

Elon Musk: Gelecekte Mars’a taşınma ihtimalim yüzde 70

elon musk twitter avrupa birliği

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, daha önce Mars‘a gitmek ve orada yaşamakla ilgili çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. HBO’da yayınlanan Axios programına konuk olan eksantrik milyarder, Mars’ta yaşaması ihtimaline ilişkin olarak ilk kez bir oran verdi.

Mars’a gitme ihtimalinin yüzde 70 olduğunu söyleyen Musk, son zamanlarda kaydedilen ilerlemelerin bunu mümkün kıldığını belirtti. Bu yolculuğun tek yönlü olacağına dair ipuçları da veren Musk, kızıl gezegene taşınmayı umduğunu dile getirdi.

SpaceX CEO’su, Mars yolculuğunun mevcut hâliyle “zenginler için bir kaçış fırsatı” olacağı iddiasına da karşı çıktı. Mars seyahati için hazırlanacak bir reklamın Shackleton’ın Antarktika yolculuğu için verdiği reklama benzeyebileceğini belirten Musk, reklamda kızıl gezegende yaşamın zorluklarına değinilebileceğini ifade etti. SpaceX CEO’su Mars’a gidenlerin zamanlarının çoğunu üs inşasında ve zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışarak geçireceğini ve geri dönüşün de garanti edilemeyeceğini hatırlattı.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”Dfg1n7Lh62Q”]

Elon Musk, Mars yolculuğu ve kızıl gezegende yaşam konusunda oldukça iyimser görünüyor. Eksantrik milyarderin bu iyimser yaklaşımı, büyük ölçüde SpaceX’in uzun süre boyunca BFR adıyla anılan Starship isimli uzay aracının ve uzun süre boyunca Mars’ta kalmaya yönelik olarak yapılan araştırmalar çerçevesinde şekilleniyor. Bu çabaların Musk’ın beklediği şekilde pozitif sonuç verip vermeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER