Teknoloji

Elon Musk gazetecilere not vermek için internet sitesi kuracak

elon musk twitter

elon muskSpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk ile medya arasındaki sıcak ilişki, son zamanlarda eski günlerinden uzakta görünüyor. Bu uzaklık, Musk’ı gazetecilere karşı harekete geçecek başka bir gazetecilik girişimi için teşvik etmişe benziyor.

Medyayı dürüst davranmamakla suçlayan eksantrik milyarder, bazı gazetecilerin ve yayın kuruluşlarının itibarının kullanıcılar tarafından notlandırılacağı yeni bir internet sitesi kurmayı planladığını açıkladı. Musk, konuya ilişkin planlarını Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Musk, kuracağı siteyle okuyucuların tüm haberlerin gerçekliğini notlayabileceğini ve hem gazetecilerin hem editörlerin hem de yayın kuruluşlarının karnesini takip edebileceğini belirtti. SpaceX ve Tesla CEO’su, kuracağı siteye Rusçada “gerçek” anlamına gelen Pravda ismini vereceğini belirtti. Sovyetler Birliği döneminde Komünist Parti tarafından çıkarılan gazetenin adı da Pravda’ydı.

Musk bu konudaki hazırlıklarına da daha önceden başlamış gibi görünüyor. Merkezi Kaliforniya’da bulunan Pravda Corp. isimli bir şirketin geçtiğimiz yılın sonlarında kurulduğu belirtilirken, belgelerde şirket başkanı bölümünde Jared Birchall’un ismi geçiyor. Birchall’un ismine Musk’ın bir diğer girişimi olan Boring Company’nin resmi evraklarında da rastlanıyor.

Musk, Pravda Corp. ile ilgili başvurunun kendisine sorulduğu tweete ise sarılan bir gülen yüz emojisi ile yanıt verdi.

İLGİLİ HABERLER