Ulaşım

Elon Musk Boring Company ile geçiş üstünlüğünü yayalara vermeyi istiyor

elon musk boring companyElon Musk Boring Company adını verdiği şirketiyle ulaşım ve trafik sorununu çözmeye yönelik çalışma ve araştırmalar yapıyor. Ancak eksantrik milyarder tarafından yapılan son paylaşımlar, Boring Company’nin çalışmalarında farklı bir istikamete doğru ilerlendiğini gösteriyor.

Hazırlanan yeni videoda, otomobiller yerine insanları ve bisikletlileri taşımak için tasarlanmış servis araçlarının varlığı göze çarpıyor. Musk, Boring Company’nin tünel şebekesinde tek araçlık bir park alanı büyüklüğünde binlerce küçük istasyon olacağını ifade etti.

Musk, küçük ama sayıca fazla istasyona sahip olmanın şehirle daha iyi bütünleşme sağlayacağına ve yolcuları doğrudan varış noktalarına götüreceğine inanıyor. Musk, tüm tünellerde ve Hyperloop sisteminde yayaların ve bisikletlilerin geçiş önceliğine sahip olacağının da altını çiziyor.

Elon Musk Boring Company’ye yönelik planlarında otomobilleri tamamen denklemden çıkarmış değil. Ancak mevcut durum otomobillerin dahil olduğu çözümlere öncelik verilmeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER