Teknoloji

Elon Musk: Artık SpaceX’in önceliği Starship olacak

spacex twitter elon musk

SpaceX kısa süre önce Crew Dragon ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot götürmeyi başarmıştı. Ancak bu durum, şirketin çalışmalarında önceliğin Crew Dragon’da olacağı anlamına gelmiyor. SpaceX CEO’su Elon Musk, çalışanlara gönderdiği e-postada Starship roketine şirketin “bir numaralı önceliği” şeklinde davranılmasını istedi. Söz konusu e-postadaki bilgiler CNBC tarafından yayımlandı.

Musk, e-postada çalışanlardan roketin geliştirme sürecinin belirgin biçimde ve ivedilikle hızlandırılmasını istedi. SpaceX CEO’su diğer odak noktasını ise “Dragon’un dönüş riskinin azaltılması” olarak belirledi.

Starship uzun vadede de SpaceX’in roket konusundaki ilk tercihi olacak gibi görünüyor. Uzay turizmi ve uzun mesafeli yolculuklar için gerekli gücü sağlayacak olan roket, Dünya’ya döndükten sonra da kısa süre içinde yeniden kullanıma hazır hâle getirilebilecek.

SpaceX’in geleceğini sembolize eden roketin geliştirme sürecinin pürüzsüz biçimde ilerlediğini söylemek pek mümkün değil. Şu ana kadar roketin tüm prototiplerini patlamalarla kaybeden SpaceX, bu nedenle diğer hedeflerini de revize etmek zorunda kalmıştı.

Elon Musk tarafından çalışanlara gönderilen e-posta, SpaceX’in diğer projelerini ihmal edeceği anlamına gelmiyor. Crew Dragon, Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot götürmeyi başarsa da, henüz düzenli olarak hizmet vermeye başlamış değil. Ancak SpaceX’in enerjisini büyük ölçüde Starship’e kanalize etmesi, Crew Dragon’la ilgili haberlerin bundan sonra daha az duyulmasına neden olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER