Ulaşım

Elon Musk 5 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı

elon musk tesla bitcoin

Tesla CEO’su Elon Musk, kısa süre önce şirketteki hisselerinin yüzde 10’unu satıp satmama konusunda Twitter’da bir anket yapmıştı. Musk, bu anketin ardından elindeki hisselerin bir kısmını kademeli şekilde elden çıkarmaya başladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan yeni belgelere göre, milyarder CEO bu hafta içinde 5 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

Bu satışların devamının da gelmesi bekleniyor. Elinde 240 milyondan fazla Tesla hissesi bulunan Musk’ın elinden çıkarttığı miktar, daha önce bahsettiği yüzde 10’luk oranın bir hayli altında.

Musk’ın kişisel serveti, ABD’de siyasetçiler tarafından son zamanlarda yoğun biçimde tartışılıyor. Dünyanın en zengin kişisi olan Musk, Tesla’dan maaş almadığı için gelir vergisi ödememesi nedeniyle eleştiriliyor. Şirketinden maaş almayan CEO, bunun yerine hisseyle ödüllendiriliyor. Musk’ın kendisine ödül olarak verilen hisseleri elden çıkarana kadar vergi ödemesi gerekmiyor. Birkaç yıldır bunu yapmayan milyarder CEO, bunun yerine varlıklarını teminat olarak göstererek büyük miktarda borç almayı tercih etmişti.

Elinde şimdiye kadar pek fazla nakit bulundurmayan Elon Musk, bu tempoda hisse satışına devam ettiği takdirde fiziksel anlamda da para içinde yüzebilir. Büyük meblağlarda vergi ödeyecek olması da bu durumu değiştirmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER