Teknoloji

Dünyanın en ince telefonu Japonya’da çıkıyor

Kartvizitlerin Japon çalışanların en önemli parçalarından bir tanesi olduğunu gören, ülkenin en büyük telekom operatörü NTT Docomo, bir kartvizitliğin yanına yakışacak en uygun telefonu çıkarıyor. KY-O1L adlı kart telefonu Kyocera tarafından üretildi ve gelecek ay NTT Docomo tarafından satışa sunuluyor.

Bu ürün bir kredi kartıyla hemen hemen aynı boyutlara sahip. Sadece bununla da kalmıyor; kalınlığı 5.3 milimetre, ağırlığı da 47 gram. Docomo bunu dünyanın en ince ve hafif telefonu olarak nitelendiriyor. 2.8 inçlik monokrom elektronik kağıt ekran, LTE bağlantısı ve 380 mAh kapasiteli pil barındırıyor.

Telefonun bir kamerası veya bir uygulama mağazası bulunmuyor. Ancak bir internet tarayıcısı var. Küçük ekranda ihtiyaç duydukları bilgilere acilen ulaşmayı isteyenler için yeterli olacaktır.

ntt docomo ky-o1l

KY-O1L’nin fiyatı 32 bin Japon yeni, yani 1587 TL olarak belirlendi. Kısıtlı özelliklere sahip bir telefon için bu fiyat yüksek gibi görünebilir, ancak tercih edecekler için küçük boyutu her şeye değer gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER