Teknoloji

Donald Trump karşıtlığı Silikon Vadisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelenlerini buluşturdu

Donald Trump

Silikon Vadisi’nin önemli şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin ve Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinin Donald Trump’ın Beyaz Saray’a yürüyüşünü durdurma temalı bir gizli bir toplantıda bir araya geldiği söyleniyor. Huffington Post sitesinde yer alan habere göre, bazı büyük servet sahipleri ve üst düzey devlet görevlilerinin de toplantıya katıldığı iddia ediliyor. Donald Trump, ön seçimlerde elde ettiği zaferlerle Cumhuriyetçi Parti’nin ABD Başkanlık Seçimleri’ndeki adayı olma konusunda büyük avantaj yakalamıştı.

Söz konusu görüşmenin American Entrerprise Institute’un her yıl büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirdiği World Forum’da yapıldığı belirtiliyor. Apple CEO’su Tim Cook, Google’dan Larry Page, Facebook’tan Sean Parker ve Tesla’dan Elon Musk, görüşmeye katılan isimler arasında sayılıyor.

Toplantıya katılanların Trump’ın bu denli ilgi görmesinin nedenlerini irdelemenin yanı sıra, Beyaz Saray’a yürüyüşünü durdurmanın yollarını da aradığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Amerikan siyaset analisti Karl Rove’un toplantıda Amerikan halkının Trump’ı başkanlığa uygun bir figür olarak görmediğini ortaya koyan araştırma sonuçlarını paylaştığı belirtildi. Rove, Amerikan seçmenlerinin Donald Trump’ın nükleer kodlara erişim ihtimalinden ürktüğü de gelen haberler arasında bulunuyor.

Trump’ın popülaritesinin nedenleri ve gidişatını durdurma konusunda yapılabilecekler, toplantının temel gündem maddelerini oluşturmuşa benziyor. Ancak Apple ile FBI arasındaki şifreleme tartışmasının da toplantıda konuşulduğu söyleniyor. Kaynaklara göre, Cumhuriyetçi Parti senatörü Tom Cotton, Apple CEO’su Tim Cook’a karşı hasmane bir tutum takındı ve bu tutum diğer katılımcıları da fazlasıyla rahatsız etti.

İLGİLİ HABERLER