Eğlence

HBO’nun Silikon Vadisi’ni anlatan dizisi altıncı sezon ile final yapıyor

hbo silicon valley

HBO’nun teknoloji odaklı girişim sektörünü tiye alan dizisi Silicon Valley, yani Silikon Vadisi‘nin altıncı sezonu bu yılın ilerleyen zamanlarında gösterime girecek. Variety‘nin belirttiğine göre bu sezon aynı zamanda son sezon olma özelliğini taşıyor.

Dizide bir grup girişimcinin teknoloji dünyasının entrikalarına karşı mücadele etmeye, yatırım bulmaya, devlerin rakip ürünlerini yenmeye çalışmaya yönelik çabaları bazen ilginç bazen komik olaylar eşliğinde anlatılıyor. Nisan 2014’ten beri yayında olan bu dizi, Beavis and Butt-Head yapımcısı ve King of the Hill yapımcılarından Mike Judge tarafından düşünülmüştü. Eski bir bilgisayar programcısı olan Judge’a dizinin yapımcısı olan Seinfeld dizisinde çalışmış ve Barry dizisinin yapımcılarından olan Alec Berg eşlik ediyor.

Silicon Valley, Thomas Middleditch tarafından canlandırılan ana karakter Richard Hendricks’in etrafında kurgulanıyor. Yazılım mühendisi yeni bir tür dosya sıkıştırma formatı buluyor. Onun öncülük ettiği ve içinde Gilfoyle (Martin Starr), Dinesh (Kumail Nanjiani) gibi mühendislerin de bulunduğu grup “yeni internet” olarak tanımlanan, çığır açıcı bir ürün oluşturmak için yola çıkıyor. Girişimci ve mentor rolünde olan Erlich Bachman’ı canlandıran Komedyen TJ Miller da dizisinin dördüncü sezonunun sonuna kadar kadroda yer alıyor.

Bu grup maceraları boyunca Silikon Vadisi’nin zorlukları ve acı gerçekleriyle yüzleşiyor. Dizi bu ortamı çok güzel biçimde yansıtmayı başarıyor. Beşinci sezonun sonunda Pied Piper, geliştirdiği yeni internet ağının kontrolünü rakip Hooli’den almaya başarmıştı, aynı zamanda aynı teknolojinin taklidini Çin’de geliştiren şirketi de dize getirmeyi becermişti. Bu ara Hooli, Google benzeri büyük bir hayali şirket. Üstelik şirketin bu sırada alternatif bir yol olarak geliştirdiği kripto parası da değer kazanmaya başlamıştı. Şirket yeni ve daha büyük bir ofise geçecekti. Yani, beşinci sezon gayet iyimser biçimde kapanmıştı.

Altıncı sezonun yedi bölümle en kısa sezon olacağı belirtiliyor. İyimser bir şekilde ara veren hikâyenin bu kalan yedi bölümle nasıl bir sona ulaşacağını merakla bekliyoruz. Umarız bu dizinin sonu da, HBO’nun diğer bir dizisi olan Game of Thrones gibi hayal kırıklığı yaratacak biçimde olmaz.

İLGİLİ HABERLER