Eğlence

Silikon Vadisi dizisinin altıncı ve son sezon fragmanı geldi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Silikon Vadisi’nin dünyasını esprili bir dille anlatan Amerikan dizisi Silicon Valley, yani Silikon Vadisi altıncı sezonu ile birlikte ekranlara veda ediyor. HBO, Silikon Vadisi 6. sezon ilk fragmanını yayınladı.

İlk fragmandan gördüğümüz kadarıyla, dizi ince esprilerini ve hicivlerini son sezona da taşıyor. Yeni sezon bölümleri 27 Ekim Pazar gününden itibaren gösterilmeye başlanacak.

Dizide Pied Piper adını taşıyan ve merkezi olmayan “yeni internet” oluşturduğunu öne süren kurgu niteliğinde bir girişimin çalışanlarının hikayeleri anlatılıyor. Fragman ise zamanın çoğunu son zamanlarda Silikon Vadisi’nde trend hâline gelmiş bir olaya ayırıyor. O da teknoloji şirketi yöneticilerinin Amerikan Kongresi komitesinin karşısına geçip kendilerini savunması.

Thomas Middleditch tarafından canlandırılan Pied Piper’ın CEO’su Richard Hendricks, komitenin bir sorusuna cevap verirken fazlasıyla geriliyor. Pied Piper ekibi ise ofisteki ekran karşısında onun savunmasını izliyor ve daha sonra da garip savunmanın kutlamasını yapıyor. Dizi bu şekilde Mark Zuckerberg’in geçen yıl Amerikan Kongresinde gerçekleşen duruşmasına bir gönderme yapıyor.

Beavis and Butt-Head‘in yapımcısı ve King of the Hill‘in yapımcılarından Mike Judge, teknoloji dünyasını alaya alması nedeniyle büyük takdir toplamıştı. Ancak bazı çevreler onu teknoloji dünyasında dönen politik tartışmalara girmediği için eleştiriyordu. Fragmana baktığımızda, altıncı ve son sezonun politika ile biraz daha yakından ilgileneceğini düşünüyoruz. Yine de, Silikon Vadisi’nin 2019’daki eğilimlerini yakalayıp yakalayamadığını son sezon yayına başladığında göreceğiz.

Silikon Vadisi dizisinin Türkiye’deki gösterim hakları Digiturk’te bulunuyor. Son sezonun da bu platformda ve BeIN Connect’te gösterime gireceğini tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER