Teknoloji

Discord Microsoft veya başka bir şirkete satılmayacak

discord android

Discord kendisini Microsoft veya başka bir şirkete satacağına dair spekülasyonlara son verdi. Popüler çevrimiçi sohbet uygulamasının 10 milyar doların üstünde bir bedel karşılığında Microsoft’a satılacağına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti.

Satış haberlerde ön plana çıkan isim Microsoft olsa da, en azından üç şirketin Discord’la ilgilendiği biliniyor. Amazon ve Epic Games gibi şirketler de Discord’u satın almak için zemin yoklamıştı. Ancak bu ilgiye rağmen yola tek başına devam etmeyi seçen Discord, ekstra gelir için halka arz yolunu benimsemişe benziyor. Aylık kullanıcı sayısı 140 milyona çıkan, 2020’de ise 130 milyon dolar gelir elde eden Discord, hâlâ kâr etmeyi başarabilmiş değil.

Microsoft’un Discord’a olan ilgisinin temelinde çevrimiçi platformlarına bir ev sağlama isteği bulunuyor. Uygulamada geliştiricilere kendi forumlarına oluşturma imkanı veriliyor. Buna ek olarak, video ve masaüstü oyunlar için hazırlanan kullanıcı grupları da Discord deneyiminde önemli bir yer tutuyor.

Xbox ve Surface cihazları dışında Microsoft’un geniş kitlelerin günlük yaşamına dokunan bir varlığı bulunmuyor. Teams günlük kullanıma açılmış olsa da, Discord’un mevcut bir ününün olması ve kurumsal bir yazılım niteliği taşımaması servisi Microsoft için uygun hâle getirmişti.

The Wall Street Journal’ın haberinde Discord ve Microsoft arasında görüşmelerin önümüzdeki dönemde yeniden başlayabileceği bilgisi de yer alıyor. Ancak şu an için Discord’un yola tek başına devam etmeyi tercih ettiği anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER