Teknoloji

YouTube iOS uygulamasında dikey video izleme deneyimi iyileştiriliyor

youtube go

youtube-logo-140415

Dikey videolar teknoloji dünyasında pek sevilmese de, sayılarının fazlalığı Google’ı YouTube Android uygulamasında dikey video desteği sunmaya itmişti. Android uygulamasına söz konusu desteğin eklenmesinin ardından gözler YouTube iOS uygulamasına çevrilmişti.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki, katıldığı bir hayran etkinliğinde iOS uygulamasına da dikey video oynatma desteğinin ekleneceği belirtmiş, ancak bunun için tarih vermemişti. Beklenen güncelleme tahmin edilenden çok daha kısa sürede gerçekleşti ve dikey YouTube deneyiminin iOS uygulamasında yaşanmasının da önü açıldı. Güncellemeyle birlikte YouTube iOS uygulaması, kullanıcılarına favori kanallarına yeni bir video eklendiğinde bildirim gönderebilecek.

youtube-ios-guncelleme-240715

Dikey YouTube deneyimi dışında, iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme görsel anlamda bir değişiklik getirmiyor. Şirket, Material Design tasarım dilini YouTube iOS uygulamasına getirmek için bir süredir çeşitli testler yürütse de, son güncellemede bu yönde bir değişiklik olmaması, iOS kullanıcılarının YouTube uygulamasında Material Design dönemi için biraz daha beklemek gerektiğini ortaya koyuyor.

youtube-ios-update-240715

Android’in ardından iOS’te de dikey YouTube döneminin başlamasının dikey formatta çekilen videoların sayısını artırmaması umuluyor.

İLGİLİ HABERLER