EğlenceManşetler

YouTube Android uygulaması dikey videoları tam ekranda oynatacak

youtube-android-dikey-video-220715-1

Akıllı telefonlarda video kaydı yaparken cihazı yatay konumda tutmak gerekse de, genel kullanım alışkanlıkları nedeniyle pek çok kişi telefonlarını dikey konumda tutarak kayıt işlemini gerçekleştiriyor. Ancak bu şekilde çekilen videolar, başka cihazlarda ve platformlarda oynatıldığı zaman ortaya çıkan sonuç göze pek hoş gelmiyor. Yine de, Periscope ve Snapchat gibi uygulamalar sayesinde daha revaçta hâle gelen dikey videolar, YouTube’un da ilgi alanına girmeyi başardı. YouTube Android uygulaması, artık dikey videoları da tam ekranda oynatacak.

Böylelikle YouTube Android uygulamasında “tam ekran” ikonuna dokunulduğunda cihazı 90 derece döndürme gereksinimi ortadan kalkacak. YouTube, videoları akıllı telefon veya tabletin ekranını dolduracak şekilde büyütecek. Paylaşılan ilk ekran görüntülerine bakıldığında, yeni tam ekran yönteminin eskisine kıyasla çok daha iyi gözüktüğü görülüyor.

youtube-android-dikey-video-220715-2

YouTube Android uygulaması, dikey video oynatma özelliğine 10.28 sürümüyle kavuşacak. Söz konusu sürüme Google Play Store üzerinden erişemeyenler, APK Mirror aracılığıyla güncellemeyi indirebilirler. YouTube’un dikey videoları tam ekranda oynatma özelliğini iOS’e ne zaman getireceği, veya getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor.

Güncellemenin “kötü alışkanlık” olarak nitelenebilecek dikey video kaydını, teşvik edip etmeyeceği de merak edilenler arasında yer alıyor. Herkesin sadece akıllı telefon kullandığı bir dünya için dikey videolar ideal olsa da; YouTube videolarının dizüstü bilgisayarlarda, monitörlerde ve TV’lerde de izlendiğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER