Teknoloji

Dell çift ekranlı Windows ARM cihazı üzerinde çalışıyor

dell oyun

dell cift ekranliMicrosoft’un uzun süredir Courier konseptine benzer, katlanabilir çift ekranlı bir cihaz üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şimdiye kadar bu iddia sadece patentler ve üçüncü taraf tasarım konseptleri tarafından desteklense de, Microsoft’un yakın üretim ortakları da benzer cihazlar üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. WinFuture sitesinde yer alan habere göre, Dell çift ekranlı bir cihaz üstünde çalışıyor. Söz konusu cihazın kalbinde henüz duyurulmayan Qualcomm Snapdragon 850 ARM işlemcinin bulunacağı ve işletim sisteminin de Windows 10 olacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Dell’in “Januss” kod adını verdiği cihazı geliştirme çalışmalarına geçtiğimiz yaz başladığı söyleniyor. Cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği ise hâlâ belirsizliğini koruyor. Dell bir süre Windows işletim sistemli mobil cihazlar geliştirmek için de çalışmış, ancak daha sonra bu projeyi iptal etmişti. Microsoft da Surface Mini adını verdiği cihazınından resmi duyuruya kısa bir süre kalmışken vazgeçmişti.

Microsoft’un çift ekranlı cihazı da dedikodularda “Andromeda” kod adıyla anılıyor. Cihaz uzun süredir spekülasyon kaynağı olsa da, şirketten henüz piyasaya çıkışı konusunda somut bir işaret gelmiş değil. Yazılım devinin “Andromeda OS” adını taşıyan farklı bir Windows 10 versiyonu üzerinde çalıştığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Dell çift ekranlı cihaz hedefleri konusunda Microsoft’u yalnız bırakmayacak gibi görünüyor. Ancak bu ikiliye önümüzdeki dönemde başka üreticilerin eklenmesi de şaşırtıcı olmayacaktır. HP, Asus ve Lenovo gibi şirketler, Qualcomm Snapdragon 835 işlemcili ARM tabanlı Windows 10 cihazlar üzerinde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER