Teknoloji

Dedikodulara göre Galaxy Note 10 Lite ve S10 Lite modelleri yolda

samsung galaxy note 10

Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus piyasaya 10 bin TL seviyesinden fiyatlarla giriş yapmıştı. Samsung’un daha uygun fiyatlı bir Note 10 seçeneğine çıkaracağına dair dedikodular bu seri tanıtılmadan dillendirilmişti. Ne var ki, karşımıza sadece iki telefon çıkmıştı. Son dedikodular Galaxy Note 10 Lite modelinin yolda olduğunu işaret ediyor.

GSMArena’nın güvenilir bir kaynaktan aktardığı habere göre, SM-N770F numaralı modelin varlığı doğrulandı. Ancak bu telefonun hangi teknik özelliklere sahip olacağı netleştirilemedi. Ancak bir Note cihazı olacağı için, S Pen’in var olmaya devam edeceği söyleniyor.

Bu arada aynı kaynak, Galaxy S10 Lite modeli için de çalışıldığını öne sürüyor. Bu modelin 45W hızlı şarj ve Snapdragon 855 işlemci gibi, varlığı bir süredir dillendirilen Galaxy A91‘dekine benzer özelliklere sahip olacağı söyleniyor. 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 48 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı lens, 5 megapiksel derinlik sensörü de sözü edilen diğer özellikler arasında yer alıyor.

Öndeki kameranın da 32 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. İlginçtir ki, 4500 mAh kapasiteli piliyle birlikte 45W hızlı şarj desteğine sahip olacağı iddia ediliyor. Ekranın 6.7 inç ve Full HD+ çözünürlükte olacağı söyleniyor.

Aslına bakılırsa, bir “Lite” cihaz için sayılan özellikler epey iddialı. Hatta bazı açılardan mevcut Galaxy S10+ modelini bile geçecek nitelikler söz konusu. Acaba burada işaret edilen S10 Lite değil de, gelecek yılın S11 serisi içinde yer alacak bir model mi diye düşünmeden edemiyoruz.

Kaldı ki Samsung, S10 ailesi içinde Galaxy S10e gibi daha uygun fiyatlı bir model sunmuştu. Böyle bir ortamda bir de Galaxy S10 Lite çıkarmak gereksiz gibi geliyor. Ancak aynı düşünce Galaxy Note 10 Lite için geçerli değil. Eğer Samsung satışları daha da artırmak istiyorsa, Note 10 serisinde daha uygun fiyat çizgisinde bir cihaza ihtiyaç var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER