Teknoloji

2020 model Galaxy A91 ile ilgili tartışmalı kamera dedikodusu

galaxy a80 inceleme

Samsung yakın zamanda 108 megapiksel ve 64 megapiksel telefon kamera sensörlerinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Ancak bu sensörlerin tanıtımının dışında Güney Koreli şirket, bunlarla neler yapacağı konusunda herhangi bir ipucu vermemişti.

Sudhanshu Ambhore adlı bir duyumcu ne gibi ürünler gelebileceği konusunda birtakım bilgiler paylaştı. Twitter hesabında Samsung’un 2020 model A Serisi akıllı telefonlarının kamera özellikleriyle ilgili bir tablo yayınladı.

Tabloya göre, en tepedeki ürün Galaxy A91’de dört adet arka kamera olacak. 108 megapiksel sensör ana kamerada bulunacak. Buna 16 megapiksel geniş açılı sensör, 12 megapiksel ve 5 kat optik yakınlaştırma sunan telefoto sensör ve derinlik algılama için ToF (Uçuş Süresi) sensörü eşlik edecek.

Serinin ikinci ürünü Galaxy A81’de ise, tabloya göre 64 megapiksel ana kamera bulunacak. A91’deki gibi üç adet ek lens daha yer alacak. Ancak telefoto lens 2 kat ya da 5 kat optik yakınlaştırma sunacak.

Galaxy A71, A61 ve A51 modellerinin her birinin dört adet kamera barındırması öngörülüyor. Ancak bunlar daha mütevazı nitelikler taşıyacak. Galaxy A41, A31 ve A21 modelleri ise üç arka kameralı modeller olarak listeleniyor.

Samsung’un mevcut Galaxy A80 ve Galaxy A70 modellerinin her ikisi de oldukça ilginç cihazlar. İkisi de fiyatlarına göre etkileyici tasarımlar ve özellikler sunuyor. Gelecek yılın Samsung Galaxy A serisinin de bir kez daha sınırları zorlamasını beklemek yanlış olmayacaktır, özellikle de kamera tarafındaki beklenti bu yönde. Galaxy A80’de dönebilen kamera mekanizmasının bulunduğunu hatırlatalım.

Ne var ki, tabloya biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Çünkü Ice Universe gibi bazı diğer daha bilinen duyumcular, kaynaklarıyla konuştuktan sonra bu tablonun sahte olduğunu söylüyor.

108 megapiksel ve 64 megapiksel sensörlerin hangi Samsung modelleriyle karşımıza çıkacağı konusunda yeni bilgilere rastladıkça paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER