Teknoloji

Corning akıllı telefon kameraları için özel bir Gorilla Glass çıkarıyor

corning gorilla glass

Corning, akıllı telefonların arkasında bulunan ve sayısı sürekli artan kamera lenslerini korumak, bu süreçte daha fazla ortam ışığı yakalamak için yeni bir cam kompozit seti duyurdu.

Gorilla Glass with DX ve Gorilla Glass with DX+ olarak adlandırılan yeni kompozitler, Corning’e göre “gelişmiş optik performans, üstün çizilme direnci ve dayanıklılık” sunuyor.

Teknik olarak, bu DX kompozit çeşidi tamamen yeni değil. Corning, 2018 gibi erken bir zamanda akıllı saatler için DX / DX+ özellikli bir Gorilla Glass sürümünü sunmuştu. Ancak Corning, akıllı telefon kamera lensi kapaklarına geçişin ek zorluklar getirdiğini söylüyor. Çünkü camın çizilmeye karşı daha dayanıklı olması ve bir şekilde daha fazla ışığı geçirmeye izin vermesi gerekiyor. Aslında bu, birbiriyle çelişen iki özellik. Corning, aşağıdaki videoda her iki durumu nasıl başardığını anlatıyor:

Corning, Wired‘a DX özellikli Gorilla Glass ve DX+ özellikli Gorilla Glass’ın ortam ışığının yüzde 98’ini geçirmesine rağmen tipik Gorilla Glass kadar çizilmeye karşı dayanıklı olduğunu söylüyor. Buna karşılık şirket, geleneksel yansıma önleyici kaplamalara sahip lens kapaklarının ışığın yalnızca yüzde 95’ini içeri aldığını iddia ediyor. Yansımaları ve parlamayı azaltırken akıllı telefonların toplayabileceği ışık miktarını en üst düzeye çıkarmak, akıllı telefon kameralarından daha iyi performans elde etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca, akıllı telefon fotoğrafçılığında artık norm haline gelen çeşitli hesaplama süreçleri hakkında daha fazla bilgi sağlayabilir.

Şirket, hangi telefonların yeni cam kompozitlere sahip olacağını açıklamadı, ancak Corning, Samsung’un yeni Gorilla Glass kamera lens kapaklarını kullanan ilk şirket olacağını kaydetti. Samsung’un 11 Ağustos’ta planladığı Unpacked etkinliğinin hızla yaklaştığını düşünürsek, belki de kamera camını beklediğimizden daha erken görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER