Teknoloji

Clubhouse saldırı tehditlerine karşı güvenliği artırıyor

clubhouse nedir facebook

Sesli sohbet odalarından oluşan sosyal ağ Clubhouse, son zamanların en popüler platformları arasında yer alıyor. Ancak bu popülarite tehdit ve endişeleri de beraberinde getiriyor. Bir siber korsanın Clubhouse’un canlı sesli sohbet verilerini çalmaya çalıştığı bir süre önce ortaya çıkmıştı. Bu da Clubhouse’a dair gizlilik ve güvenlik endişelerini doğurmuştu.

Stanford İnternet Gözlemevi’nde (SIO) görev yapan araştırmacılar, Clubhouse’u etkileyen veya etkilemesi muhtemel bazı güvenlik problemlerini listeledi. Söz konusu problemler arasında kullanıcı ve sohbet odası ID’leri gibi bilgilerin düz metin olarak geçişi de gösterilmişti. Platformdan yapılan açıklamada ise verilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için gerekli önlemlerin alındığının altı çizilmişti.

Kısa bir süre önce ise bir kullanıcının Clubhouse’taki sohbetleri üçüncü taraf bir internet sitesine aktardığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu kullanıcı platformdan engellenirken, yapılan açıklamada yeni güvenlik önlemleriyle bu durumun tekrarlanmasının önüne geçileceği belirtildi.

Clubhouse’a dair en önemli endişe ise uygulamanın arka taraf operasyonlarını merkezi Şanghay’da bulunan Agora isimli girişimin yönetmesi. SIO için çalışan uzmanlar, bu nedenle Clubhouse’un verdiği taahhütlere şüpheyle bakılması gerektiğini belirtiyor.

Agora’dan yapılan açıklamada ise müşterilerin tespit edilebilir bilgilerini saklamadığı veya paylaşmadığı vurgulandı. SIO ise tüm kullanıcıların Clubhouse’taki sohbetlerin kaydedildiği bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Clubhouse geçtiğimiz yıl kurulsa da, uygulamanın popülaritesi hızla artmıştı. Aralık ayında 100 milyon dolar değer biçilen uygulamanın değeri, ocak ayı itibarıyla 1 milyar dolara ulaşmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER