Teknoloji

Samsung’un artırılmış gerçeklik planlarını gösteren yeni videolar

samsung artırılmış gerçeklik

Samsung artırılmış gerçeklik gözlüğü için dedikodular ve farklı konsept tasarımlar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ancak internete sızan yeni videolar, beklenen ürünün sonunda gözler önüne çıkabileceğini gösteriyor.

WalkingCat rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan videolarda Glasses ve Glasses Lite olarak adlandırılan iki gözlük görülüyor. Videolar, gözlüklerin yapabilecekleri konusunda da fikir veriyor. Ekran, video ve masaüstü yansıtmak veya kullanıcının karşısına üç boyutlu nesnelerin yerleştirilmesi Samsung’un artırılmış gözlüklerinin yapabilecekleri arasında öne çıkıyor.

Bu videolarda görülen ürünler hâlâ konsept etiketi taşıyor ve cihazların henüz araştırma ve geliştirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Samsung’dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklamanın gelmemesi, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin çıkışının çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Yine de, sızan videolar Samsung’un kapalı kapılar ardında ne üstünde çalıştığı konusunda fikir edinmeye yardımcı oluyor. Videolarda görülen cihazlar, standart bir gözlükten pek farklı değil. Kenarları biraz daha kalın olan bu gözlükler sayesinde kullanıcının karşısına dev ekranlar yansıtılabiliyor. Bu da film izlemekte veya oyun oynamakta kullanılabiliyor.

Buna ek olarak, videolarda ışıkların otomatik olarak kısıldığı ve güneş gözlüğü moduna geçilebildiği görülüyor. Ekranların drone kontrolü için kullanılabileceği de videoların gösterdikleri arasında yer alıyor. İkinci videoda ise HoloLens tarzı üç boyutlu efektler göze çarpıyor.

Samsung artırılmış gerçeklik gözlükleri için hazırladığı konsept videolarda gözlük kontrolü için akıllı saatin de kullanılabileceğini gösteriyor. Görüntülü görüşmeler de videolarda görülse de, Samsung’un çalışmalarının şu an için erken aşamalarda olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER