Teknoloji

Google Pixel 5a sızıntısı tanıdık tasarımı gösteriyor

google pixel 5a

Google, Pixel 5a ile birlikte uygun fiyatlı telefon seçeneklerine bir yenisini daha ekleyecek. İnternete sızan ve Pixel 5a’ya ait olduğu belirtilen görseller, cihazın Google’ın mevcut tasarım dilini benimsediğini gösteriyor. İlk bakışta Pixel 4a 5G ile 5a’yı ayırmak bir hayli zor olacağa benziyor.

Pixel 5a’nın 156.2 x 73.2 x 8.8 mm. boyutlarında olacağı belirtiliyor. Bu boyutlar, telefonu Pixel 4a ve Pixel 4a 5G arasında bir yerde konumlandırıyor. Ancak telefonun Pixel 4a 5G’ye yakın durduğunu belirtmek gerekiyor.

Pixel 5a’da yekpare bir kasa tasarımının tercih edileceği görülüyor. Burada ana madde olarak ise plastiğin kullanılması bekleniyor. Full HD+ çözünürlüklü OLED ekranın 6.2 inç büyüklüğünde olduğu belirtilirken, ince kenar çerçevelerinin alt kenarda biraz daha kalınlaştığı göze çarpıyor. Ön kamera ise ekranın sol üst köşesindeki yuvarlak delikte yer alıyor.

Arkadaki çift sensörlü kamera sistemi de Pixel 4a 5G’ye benziyor. 3.5 mm. kulaklık jakı da telefonun üst kenarında varlığını koruyor. Arka paneldeki parmak izi tarayıcısı ve stereo hoparlörler de değişmeden gelen unsurlar arasında bulunuyor.

Google Pixel 5a hakkında bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde yeni detayların internete sızması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER