Teknoloji

Clubhouse indirme sayısında görülen büyük yavaşlama

clubhouse nedir facebook

Clubhouse geçtiğimiz nisan ayında dünya çapında sadece 922 bin indirme sayısına erişti. Business Insider‘ın Sensor Tower’dan aldığı bilgilere göre bu, mart ayında elde edilen 2.7 milyon indirme sayısının yüzde 66 altında olurken, uygulama geçtiğimiz şubat ayında ise 9.6 milyon indirme sayısıyla tepe noktasına ulaşmıştı.

Kullanıcı indirme sayısındaki azalma, yaklaşık bir yıl önce ortaya çıktığından beri hızla yayılan ve Silikon Vadisi’nin favorisi olarak kendini pekiştiren sosyal medya platformu için bir yavaşlamaya işaret ediyor. Uygulama bu yılın başlarında Türkiye’de de popüler hâle gelmiş ve ülkemizde de büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştı.

Sadece davet usulüyle üye kaydeden bu uygulama, şubat ayında neredeyse 10 milyon indirme sayısına ulaşmıştı. Bu, ocak ayında kaydedilen 2.4 milyona göre de yüzde 300 artışa işaret ediyordu. Söz konusu dönemde Clubhouse, Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkeye açılmıştı.

Sensor Tower adına konuşan bir temsilci, nisan ayındaki kullanıcı büyümesinin son aylardaki azalmada gelinen son nokta olduğunu söylüyor. Ancak söz konusu veriler, kullanıcıları elde tutma oranının güçlü olduğunu gösteriyor.

Clubhouse Android sürümü bu yaz geliyor

Clubhouse, Tesla CEO’su Elon Musk ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in uygulamadaki sohbetlere katılmasıyla Silikon Vadisi kültürü için bir sığınak haline gelmişti.

Platform, kullanıcıların kendi sesli görüşmelerini veya “odalarını” barındırmalarına veya başkalarına katılmalarına olanak tanıyor. Clubhouse’a yalnızca biri sizi davet ederse katılabilirsiniz, ancak şirketin CEO’su Paul Davidson planın en sonunda uygulamayı herkese açmak olduğunu söyledi. Ayrıca, Clubhouse’un Mart 2020’deki ortaya çıkışından bu yana yalnızca iPhone kullanıcıları tarafından erişilebilir olduktan sonra, bu yaz Android’de kullanılabileceğini söyledi.

Nisan ayında platform, kullanıcıların Clubhouse’daki içerik oluşturuculara para göndermesine izin vermek için ödeme şirketi Stripe ile iş birliği yaptı. Şirket, aracın “içerik oluşturucuların doğrudan ödeme almasına olanak tanıyan birçok özelliğin ilki” olduğunu söyledi.

Clubhouse, geçtiğimiz ocak ayında yaklaşık 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Son zamanlarda uygulamaya 4 milyar dolar değer biçecek bir finansman turu arıyordu. Twitter ve Facebook gibi diğer teknoloji şirketleri de Clubhouse benzeri sesli sohbet uygulamalarıyla oynuyorlar.

İLGİLİ HABERLER