Teknoloji

Clubhouse Android uygulamasının ekran görüntüleri ortaya çıktı

clubhouse android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yılın ilk iki ayının en çok ilgi gören sosyal platformlarından biri olan Clubhouse, hâlâ kendisinden konuşturmaya devam ediyor. Satış dedikoduları, saldırı girişimleri ve skandallar platformun gündemde kalmasına yardımcı oluyor. Clubhouse hâlâ iPhone’lara özgü ve davetiyeyle girilen bir uygulama olsa da, bu durum yakında değişecek. Clubhouse Android uygulamasının ekran görüntülerinin internete sızması, uygulamanın çıkışının çok uzak olmadığını gösteriyor.

Yeni uygulamaların kendilerini önce iOS ekosisteminde test etmesi sıra dışı bir durum değil. Bunun farklı sebepleri olsa da, Android kullanıcılarını rahatsız eden bu durum kısa vadede değişecek gibi görünmüyor. Ancak Clubhouse gibi sosyal medya uygulamalarının Android’i tamamen görmezden gelme lüksü bulunmuyor. Başarısını korumak için Android’de boy göstermesi gereken Clubhouse, bunun için fazla zaman kaybetmeyecek.

Clubhouse’dan daha önce yapılan açıklamada Android uygulamasının hazırlıklarının sürdüğü doğrulanmış ve uygulamanın önceliklerden biri olduğu belirtilmişti. Bir taraftan da platformun istikrarını korumak ve güvenliğini artırmak için çalışan Clubhouse’un Android uygulaması konusunda hedefinin biraz arkasında kaldığı söylenebilir.

Clubhouse’un Android uygulaması üzerinde çalışan geliştirici Mopewa Ogundipe, bazı ekran görüntülerini Twitter’da paylaştı. Ekran görüntülerine bakılınca uygulamanın en azından profil sayfasının iOS versiyonuyla aynı tasarıma sahip olacağı görülüyor. Bir diğer geliştirici Morgan Evetts ise Clubhouse Android uygulamasının hazırlıklarının altı haftadır sürdüğünü ve uygulamanın mayıs ayı içinde yayınlanacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER