Teknoloji

Twitter Clubhouse’u satın alma girişiminde bulunmuş

twitter spaces clubhouse

Twitter sesli sohbet uygulaması Clubhouse ile rekabet için kendi çözümünü geliştirse de; şirketin bir dönem Clubhouse’u satın alma fikrini değerlendirdiği de ortaya çıktı. Bloomberg’in haberine göre; mikro blog servisi, Clubhouse için yaklaşık 4 milyar dolar teklif etti.

Taraflar arasındaki görüşmelerin durduğu belirtilse de, bunun nedeni konusunda henüz ortada net bir bilgi bulunmuyor. Taraflardan hangisinin görüşmeleri başlattığı da bilinmeyenler arasında yer alıyor. Clubhouse’un değerini 4 milyar dolara çıkarmak için yeni yatırımcı araması, şirketin de potansiyel alıcıların kapısını çalmış olabileceğini düşündürüyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında faaliyete geçen Clubhouse, canlı sesli sohbet odalarıyla popüler hâle gelmişti. Hâlihazırda sadece iOS’te mevcut olan ve davetiyeyle girilebilen uygulamanın indirme sayısı 10 milyonu geçti. Özellikle ocak ayının sonlarında bir hayli popüler olan Clubhouse, şu sıralarda biraz inişe geçmiş gibi görünüyor.

Clıubhouse’un rakip listesi de önümüzdeki dönemde biraz daha uzayacak. Facebook, Twitter, Discord, LinkedIn ve Slack gibi önemli platformlar bu listede yer alıyor. Rakiplerinin büyük kullanıcı tabanları ve güçlü altyapılarına rağmen, Clubhouse da kendisini yenilemek için bir hayli hızlı çalışıyor. Kadrosunu genişleten şirket, bir taraftan da Android uygulamasını hazırlıyor. Clubhouse son olarak içerik geliştiricilerine destek programının duyurusunu yapmıştı.

Twitter, Clubhouse ile rekabet için hazırladığı Spaces özelliğini hem iOS hem de Android’de kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Web versiyonunu da bu ay içinde yayına almayı planlayan şirket, oda oluşturma ve yönetme imkanını da tüm kullanıcılarına açmaya hazırlanıyor. Twitter’ın karşısına güçlü bir rakip çıkardığı Clubhouse’u satın almak istemesi kulağa pek mantıklı gelmiyor. Görüşmelerin durması, iki tarafın da rekabete devam etme kararı verdiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER