Teknoloji

Facebook Clubhouse ile rekabet için yeni ses özellikleri sunuyor

facebook clubhouse

Facebook, Clubhouse ile rekabette kendisine yardımcı olacak yeni ses özelliklerini duyurdu. Bu özellikler arasında canlı sohbet imkanı veren “sadece sesli” odalar, “soundbite” (ses parçası) olarak tanımlanan kısa sesli mesajlar ve yeni bir podcast özelliği yer alıyor. Söz konusu özellikler henüz kullanıma sunulmazken; Facebook’tan yapılan açıklamada, sesli sohbet odalarının yaz aylarında erişime açılacağı belirtildi.

Facebook’un yeni ses araçlarında Clubhouse’a en yakın duran sesli sohbet odaları oluyor. Kullanıcılar hem Facebook uygulamasında hem de Messenger’da bu sohbet odalarına katılabilecek. Sosyal ağdan yapılan açıklamada, özelliğin Gruplar içinde ve tanınmış bir kullanıcı grubuyla test edileceği belirtildi.

Facebook’un bir diğer yeniliği olan ses parçaları ise kullanıcıların Haber Kaynağı’nda kısa ses klipleri paylaşmasını mümkün kılacak. Bu ses kliplerine altyazı veya efekt eklenebilecek. Podcast açılımında ise kullanıcılara Facebook uygulaması üzerinden podcast arama, dinleme ve indirme imkanı sunulacak. Podcast’ler Facebook uygulaması arka planda çalışırken de dinlenebilecek.

Facebook yeni ses özelliklerini parasallaştırmak için de çeşitli deneyler gerçekleştirecek. İçerik sahiplerinin desteklenmesini mümkün kılacak olan Facebook, odalara ücretli abonelikle erişim gibi yöntemleri de değerlendiriyor. Sosyal medya devi, ses parçaları oluşturanlara da maddi açıdan destek sağlayacak.

Facebook, Clubhouse ile popüler hâle gelen sosyal ses özellikleriyle ilgilenen tek platform değil. Twitter da birkaç aydır Spaces’ı test ediyor. Reddit ise Reddit Talk ile bu alana girmeye hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER