Teknoloji

Clubhouse CEO’su veri sızıntısı haberlerini yalanladı

clubhouse canlı alt yazı

Clubhouse CEO’su Paul Davison pazar günü yaptığı açıklamada, kişisel kullanıcı verilerinin sızdırıldığını iddia eden bir haberin “yanlış” olduğunu söyledi. Cyber News, konuyla ilgili haberinde kullanıcıların kimlikleri, adları, kullanıcı adları, Twitter ve Instagram tanıtıcıları ve takipçi sayılarının bulunduğu bir SQL veritabanının çevrimiçi bir bilgisayar korsanı forumunda yayınlandığını bildirmişti. Cyber News’e göre, sızdırılan bilgiler arasında kredi kartı numarası gibi hassas kullanıcı bilgilerinin bulunmuyordu.

Davison, platformun “meclis salonu” işlevini gören bir oturumu sırasında konuyla ilgili bir soruya yanıt olarak platformun herhangi bir veri ihlâli yaşamadığını söyledi: “Hayır, bu yanıltıcı ve yanlış, bir tıklama tuzağı makalesi, saldırıya uğramadık. Başvurulan veriler, uygulamamızdaki herkese açık profil bilgileriydi. Yani bunun cevabı kesin bir “hayır”.”

Cyber News, geçtiğimiz hafta 500 milyon LinkedIn kullanıcısının kişisel verilerinin toplandığını ve çevrimiçi olarak yayınlandığını bildirmişti. Microsoft’a ait şirket, LinkedIn’den hiçbir özel üye hesabı verisinin sızıntıya dahil edilmediğini söyledi.

Bu haber, 533 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verilerinin ücretsiz olarak çevrimiçi olarak sızdırıldığının keşfedilmesinden sadece birkaç gün sonra geldi. Facebook sızıntısının, kullanıcıların telefon numaralarını, doğum tarihlerini, konumlarını, e-posta adreslerini ve tam adlarını içerdiği bildirilmişti.

Clubhouse, yalnızca davet usulüyle üye kabul etmesine ve iOS cihazlarda kullanılabilmesine rağmen, 10 milyondan fazla indirme sayısına ulaştığı bir yıl geçirdi. Platform bu yılın başında Türkiye’ye de açıldı ve kısa sürede dikkate değer bir kullanıcı ilgisi yakaladı. Twitter, LinkedIn, Discord, Spotify ve Slack‘in tümü rakip sosyal ses platformlarını başlattı veya üzerinde çalışıyor. Ve Facebook’un da benzer bir servis için çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

İLGİLİ HABERLER