Teknoloji

Clubhouse belirli diller için canlı alt yazı özelliğini kullanıma sundu

clubhouse canlı alt yazı

Clubhouse canlı yayında sesli sohbet formatını popülerleştirmiş olabilir, ancak birçok yönden rakiplerinin arkasından geliyor ve onları yakalamak zorunda kalıyor. Özellikler bakımından sahip olduğu eksiklikler fazlasıyla dikkat çekiyor, diğer uygulamalarda gördüğümüz dikkate değer özellikler Clubhouse’da bulunmuyor. Ancak bu hafta içinde şirket, iOS’te canlı altyazı desteği ekleyerek önemli bir boşluğu kapatmış oldu. Bu, Twitter Sohbet Odaları’nın zaten sunduğu bir özellik, ancak uygulamayı işitme güçlüğü çekenler için erişilebilir kılacaktır.

TechCrunch‘a yaptığı açıklamada şirket, özelliğin başlangıç sırasında İngilizce, Kantonca, Fransızca, Almanca, Japonca, Korece, Mandarin ve Rusça dahil 13 dili desteklediğini söyledi. Ancak, yayın organının da belirttiği gibi, bazı kullanıcılar özelliğin bazen bir dili düzgün biçimde tanımadığını ve bunun da anlaşılmaz altyazılara yol açtığını fark ettiler. Ayrıca Clubhouse’un Android’de ne zaman canlı altyazıyı kullanıma sunacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

https://twitter.com/Clubhouse/status/1461117758624600071

Clubhouse, son haftalarda kendi açısından birçok kullanışlı özellik ekledi. En dikkat çekici yeniliklerden biri, arkadaşlarınızı özel bir ses odasına hızlı bir şekilde davet etmek için kullanabileceğiniz bir araç olan Wave‘di. Ayrıca kısa süre önce, herkese açık odaların 30 saniyelik önizlemelerinin paylaşılmasını mümkün kıldı. Şirket, Twitter ve Facebook’u yakalayıp geride bırakmaya çalışırken, bunların hepsi önemli eklemelerdir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER