Teknoloji

Clubhouse Wave olarak adlandırdığı bir sohbet özelliği geliştiriyor

clubhouse davet ve bekleme listesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Clubhouse, yalnızca ünlü kişilerin konuşmalarına katılmak için kullanabileceğiniz bir uygulama değildir. Arkadaşlarınızla samimi, özel sohbetler yapabileceğiniz odalar da dahil olmak üzere kullanabileceğiniz farklı oda türleri var. Gelecekte, arkadaşlarınızı onlara “el sallayarak” onları sohbet etmeye davet edebilirsiniz.

Gizli deneysel özellikleri tersine mühendislik uygulamalarıyla bulan ve Twitter ile ilgili bulgularına sıklıkla yer verdiğimiz ünlü Jane Manchun Wong, Clubhouse’un kişileri sesli sohbete davet etmek için yeni bir yol üzerinde çalıştığını keşfetti.

Özellik geniş bir kullanıcı kitlesine sunulduğu takdirde Clubhouse, Messenger’da biriyle ilk kez bağlantı kurduğunuzda gördüğünüz el sallama düğmesine benzeyen ve “Wave” olarak adlandırılan bir düğmeyi kullanıcı profillerine ekleyecektir. Bunun üstüne tıklatmak, bir arkadaşınızın sohbet etmek istediğinizi bilmesini sağlar ve uygulama yalnızca yanıt verdiği takdirde sizin için bir oda açar.

Clubhouse iOS için, yalnızca davetle kullanılabilen bir ses uygulaması olarak başladı. Uygulamayı kullanmak için bir bekleme listesine katılmanız gerekiyordu. Ancak geçtiğimiz birkaç ay içinde, Android için bir uygulama yayınlandı ve daha sonra uygulama kapılarını herkese açtı. Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi ünlü şahsiyetler, daha önce bu mekanı, kullanıcıların dinleyicilerle herkese açık sohbetler düzenlemişti. Ancak bu testi yapılan son özellik, daha rahat kullanım için uygulamayı daha çekici hale getirebilir ve kullanıcıları, aile ve arkadaşlarla konuşma zamanı geldiğinde başka bir uygulamaya atlamamaya ikna edebilir.

İLGİLİ HABERLER