Teknoloji

Clubhouse çok istenen sohbet kayıt özelliklerini getiriyor

clubhouse sohbet kaydı

Clubhouse bu ay itibarıyla pek çok kişinin istediği uygulama içi kayıt da dahil olmak üzere bir dizi yeni özelliğe kavuşuyor. Ekim ayından itibaren uygulama kullanıcıları bir odayı kaydedebilecek, profillerine ve kulüplerine kaydedebilecek veya indirebilecek. Clubhouse bu özelliği “tekrarlar” olarak adlandırıyor. Kayıt yapabilenler yapımcılar ve moderatörler olacak ve bu seçeneği açıp kapatabilecekler. Odaların kaydedilebilmesi için herkese açık olması gerekecek.

Tam sohbet kayıtlarının yanı sıra, kullanıcılar 30 saniye uzunluğunda ve paylaşılabilir klipler oluşturabilecekler. Tabii ki, bunun için odada söz konusu işlev için izin verilmesi gerekiyor. Aynı zamanda uygulama bir arama özelliği kazanıyor. Böylece insanlar bir anahtar kelime veya isim yazabilecek ve eşleşen odaları, insanları, kulüpleri ve biyografileri görebilecekler. Son olarak uzamsal ses, ağustos ayında iOS cihazlarda kullanıma sunulduktan sonra artık Android cihazlara da geliyor.

clubhouse

Bir klip oluşturmak için kullanıcılar, görecekleri bir makas simgesine dokunabilir. Daha sonra yerel olarak indirilebilen ve geniş çapta paylaşılabilen son 30 saniyelik sesi kaydedebilecekler.

clubhouse arama

Bu yeni özellikler Clubhouse içindeki içerik ve sohbet keşfini ve zaten gerçekleşmiş olan sohbetleri yeniden dinleme imkanını daha iyi noktaya taşıyacaktır. Şu anda, bir Clubhouse odasını tanıtmanın en iyi yolu, bir tweet atmak veya bunun hakkında başka bir yerde paylaşımda bulunmaktır. Kısa klipler aracı daha fazla insanı içeri çekebilir ve devam eden bir konuşmanın geri kalanını duymaları için onları uygulamaya getirebilir. Uygulama içi arama, insanların ilgilerini çekecek sohbetleri bulmaları için algoritmaya güvenmek yerine, ilgilerini çekebilecek odaları kendilerinin bulmalarını sağlayacaktır.

Bu, Clubhouse’u sohbet kaydına izin veren Twitter Spaces veya aynı imkanı sunan Spotify’ın rakibi Greenroom ile aynı seviyeye taşıyacaktır. Muhtemelen, bu sosyal ses platformları, bir sohbet tamamlandıktan sonra bu içeriği düzenlemek ve daha çok bir podcast olarak dağıtmak amacıyla, insanların podcast’leri ve diğer içerikleri herkese açık olarak kaydettiği yer haline gelebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER