Eğlence

Clubhouse iOS uygulamasına uzamsal ses desteği

clubhouse uzamsal ses

Clubhouse, pazar günü uzamsal ses desteği sağlayan bir iOS uygulama güncellemesinin dağıtımına başladı. Şirketin belirttiğine göre Android güncellemesi de yakında geliyor. Bu özellik, Clubhouse sohbetlerini dinlerken başınızın etrafına sanki birden fazla hoparlör yerleştirilmiş ve çevresel etki yaratılmış hissini verir. Böylelikle uzaktan dinleme deneyimini insanlarla dolu bir odada olmaya daha fazla yaklaştırır. Clubhouse uzamsal ses özelliği en iyi şekilde Bluetooth veya kablolu kulaklıklarla çalışacaktır.

Clubhouse, paylaştığı bir tweette yer alan video aracılığıyla uzamsal ses desteğinin nasıl bir deneyim sunacağını gösterdi:

https://twitter.com/Clubhouse/status/1432014506247417860

Clubhouse’un uzamsal ses özelliğinde, öncelikle her bir konuşmacı için belirli bir konum atanıyor ve ardından bunlar bir odaya eşit olarak dağıtılıyor. Ardından, bir konuşmanın merkezinde olduğunuzu göstermek için Microsoft’un HoloLens’te kullandığına benzer şekilde HRTF’leri veya kafayla ilgili aktarım işlevleri uygulanıyor. Clubhouse’un yönteminde, Netflix ve Apple TV Plus içeriklerini izlerken sesin siz başınızı hareket ettirdikçe oynatma cihazınızdan geliyormuş gibi hissedilmesini sağlayan kafa takip özelliği bulunmuyor.

Uzamsal ses, Apple’ın ürünlerinde benimsemesinin ardından 2021’de giderek daha fazla benimseniyor gibi görünüyor. Sony de PS5’e 3D ses desteği ekledi. Yine bu yıl kendi nesne tabanlı 360 derece hoparlörüyle Amazon Echo Studio tanıtıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER