Teknoloji

Çin’in gezgin aracı Zhurong Mars’tan selfie fotoğraf gönderdi

çin zhurong mars

Çin, mayıs ayı sonlarında Mars yüzeyinde gezinmeye başlayan Zhurong gezgin aracından yeni görüntüler yayınladı. Bunların arasında iniş platformunun yanında poz veren Zhurong’un güzel bir selfie fotoğrafı da bulunuyor. Çin Ulusal Uzay İdaresi’nin yayınladığı blog yazısında belirttiği gibi “gezgin grup fotoğrafı”, gezgin aracın heyecanlı bir ebeveyn gibi çekim için sıraya girmeden önce, yüzeye yerleştirdiği küçük bir kablosuz kamerayla çekildi.

Ayrıca Zhurong iniş platformunun kendi başına bir fotoğrafını da çekti ve gezginin aşağı indiği rampayı, Çin bayrağını ve bayrağın soluna yakından bakarsanız göreceğiniz Pekin Kış Olimpiyatları maskotlarını gösterdi.

çin zhurong selfie

Kızıl Gezegen’in ufkunu gezginin ötesindeki mesafeden gösteren bir panorama ve iniş sırasında itici gazın dışarı atılmasından kaynaklanan yüzeydeki izler de dahil olmak üzere, aşağıdaki Twitter ileti dizisinde daha fazla fotoğraf bulunuyor:

Zhurong geçen ay NASA’nın Mars’ta bulunan uzay aracı Perseverance’ın yanına katıldı. Ne var ki, iki gezgin araç arasında kilometrelerce mesafe var. Zhurong ile Çin, gezegende gezgin araç inişini gerçekleştiren ve bunu işleten ikinci ülke oldu. Yaklaşık 90 gün boyunca aracın keşiflerini sürdürmesi bekleniyor. Mars iklimini ve jeolojisini analiz ederken daha fazla görüntü yakalayacak.

nasa perseverance
NASA’nın Mars aracı Perseverance’ın çektiği selfie fotoğrafı

Perseverance geçtiğimiz nisan ayında, kamerayı bir yere bırakıp geri çekilmek yerine, selfie çubuğu olarak da nitelendirebileceğimiz robotik bir kol kullanarak kendisine ait bazı çekici fotoğraflar göndermişti. Bu, hem gezginin hem de onun küçük helikopter arkadaşı Ingenuity‘nin bir aile fotoğrafıydı. NASA, videolarla birlikte bu blog yazısında selfie fotoğrafın nasıl hazırlandığını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER