Manşetler

Chrome OS’in tüketicilerle buluşması 2011’e kaldı, Google markalı Chromebook bu yıl gitmeden gelebilir

Google geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Chrome OS işletim sistemini tanıtmış ve Chrome OS işletim sistemli netbook’ları içinde bulunduğumuz şu zamanlarda görmeye başlayacağımızı vaat etmişti. Görünüşe göre Google’ın işletim sistemiyle çalışan dizüstü bilgisayarlar bu yıl içinde gelmeyebilir.

Bu, Chrome OS’in bu yıl içinde çıkış yapmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak aralarında Acer ve HP’nin bulunduğu büyük üreticiler 2011 gelmeden Chrome OS’li dizüstü bilgisayarlarını çıkarmayı planlamıyorlar. Acer’ın yöneticilerinde Jim Wong şirketin dünkü basın toplantısı sırasında Engadget’a yaptığı açıklamada Acer’ın internet tarayıcısı tabanlı işletim sistemini barındıran netbook’unu gelecek yıl çıkaracağını söyledi.

Yine de, Google’ın kendi ajandasında Chrome OS için Aralık ayında gerçekleşecek bazı şeyler olabilir.Bazı kaynaklar Google’ın Nexus One tarzında, kendi çalışanlarına ve çevresine dağıtmak ve işletim sistemini test ettirmek amacıyla kendi dizüstü bilgisayarını, diğer bir deyişle Chromebook’unu çıkaracağını iddia ediyor. Yüklü geleceği işletim sisteminin beta ya da ön izleme formunda olacağı söylenen bu bilgisayarın geliştirme ve teknolojiye erkenden ayak uyduran topluluğu da hedeflediği belirtiliyor. Söz konusu cihazın teknik özellikleri tam olarak bilinmese de, Intel Atom Pine Trail işlemcilerin kullanılacağı tahmin ediliyor. Öyle ki, Digitimes Tayvanlı ODM şirketi Inventec’in 75 bin adet ürünün üretimini üstlendiğini iddia etti. Inventec, Intel veya Google donanım dedikoduları hakkında herhangi bir yorum yapmıyor, ancak Google’ın bu yıl bitmeden kamuoyunun karşısına çıkıp büyük açıklamayı yapmasını bekliyoruz.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER