Teknoloji

Chrome 100 sürümü yenilenmiş bir logo ve bazı değişikliklerle geldi

chrome 100

Google’ın Chrome internet tarayıcısı 2008 yılında, dünyayı temiz tasarımı ve her şeyi kapsayan çok amaçlı adres çubuğu ile tanıştırmasından yaklaşık 14 yıl sonra, 100 numaralı sürümüne güncellendi. Geçen yıl şirket, yeni özellikleri daha hızlı sunmak için dört haftalık bir sürüm dağıtım döngüsüne geçmişti. Google, sürüm 100 güncellemesinin artık Windows, Mac, Linux, Android ve iOS‘ta kararlı kanallarda kullanıma sunulduğunu söylüyor.

Chrome 100 sürümünde çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmelerin dışındaki en büyük değişiklik yenilenmiş logo oluyor. Yeni tasarım, 2014 yılında gelmiş olan logosundaki bazı gölgeleme detaylarını kaldırıyor ve bu da Google’ın diğer hizmetlerine yönelik uygulama simgeleriyle daha uyumlu olan daha sade ve düz bir görünüm sağlıyor.

Chrome’un 100 sürümüyle birlikte gelen diğer değişiklikler arasında, daha az mobil veri kullanmak ve web sayfalarını daha hızlı yüklemek için tasarlanan, tarayıcının Android uygulamasındaki “basit modun” kaldırılması yer alıyor. Ancak Chrome destek yöneticisi Craig Tumblison’ın geçen ay yayınladığı bir blog gönderisinde açıkladığı gibi, mobil veri maliyetleri düştüğünden ve Chrome genellikle veri açısından daha verimli hâle geldiğinden bu özellik daha az gerekir olmuştu.

Chrome 100 sürümü için web sayfası hatalarına neden olabileceği endişesi

100 numaralı sürüme geçişin yalnızca iki basamaklı sürüm numaralarına sahip tarayıcıları tanımak üzere tasarlanmış tüm web siteleri için sorunlara neden olabileceğine dair korkular var. Ancak Google’ın aylardır geçiş hakkında uyarıda bulunduğu göz önüne alındığında, büyük hataların zaten tespit edilmiş ve ortadan kaldırılmış olması muhtemeldir. Ancak durum böyle değilse Google, bu sorunlar giderilirken tarayıcısının sürüm numarasını 99’da dondurabileceğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER