Teknoloji

Google Chrome güncellemeleri hızlanacak, daha sık gelecek

chrome indirilenler çubuğu altta gösterme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Chrome güncellemelerini yayınlama sürecinde hızlandırmaya gideceğini duyurdu. 2021’in üçüncü çeyreğinde çıkacak Chrome 94 sürümüyle birlikte Google, her altı haftada bir yerine her dört haftada bir internet tarayıcısı için yeni bir sürüm çıkaracak. Google, 10 yılı aşkın zamandır ilk kez Chrome güncelleme takviminde bir değişiklik yapıyor.

“Chrome için test ve yayınlama süreçlerimizi geliştirdikçe, yama boşluğumuzu iyileştirmek için iki haftada bir güvenlik güncellemeleri dağıttığımızdan dolayı, yayın döngümüzü kısaltabileceğimiz ve yeni özellikleri daha hızlı sunabileceğimiz anlaşıldı” diyor Chrome’da program yöneticisi olarak görev yapan Alex Mineer.

Son kullanıcılar her ay Chrome’un yeni bir sürümünü görecek olsa da, BT yöneticileri her sekiz haftada bir kilometre taşı sürümlerini içeren yeni bir Genişletilmiş Kararlılık seçeneğini tercih edebilecekler. Extended Stable sürümü ise, ortamlarındaki güncellemeleri yönetmek için fazladan zamana ihtiyaç duyan kurumsal yöneticiler ve Chromium yerleştiricileri için sunulacak. Önemli güvenlik güncellemeleri bu sürümde her iki haftada bir gelmeye devam edecek. Extended Stable’ın, sessiz Chrome deneylerinin BT yöneticilerini kızdırmasıyla sonuçlanan durumu engellemesi bekleniyor.

Google, Chrome OS için “birden çok kararlı sürüm seçeneği” planladığını ve ayrıntıları önümüzdeki aylarda Chrome OS yöneticileriyle paylaşacağını söylüyor.

Microsoft Edge ve Brave gibi diğer popüler tarayıcılar da Chromium’u kullanıyor. The Verge sitesi o tarayıcıların geliştiricilerinden de fikir almış. Brave, şu anki üç haftalık döngü yerine dört haftalık bir yayın döngüsüne geçmeyi planladıklarını söyledi. “Her 2. sürümde büyük bir Chromium artışı yerine, her sürümde büyük bir Chromium yenilik dalgası alacağız.” dedi bir Brave sözcüsü. Microsoft ise, Edge ile ilgili planları hakkında siteye yorum yapmayı reddetti.

İLGİLİ HABERLER