Ulaşım

Cenevre Otomobil Fuarı da koronavirüs kurbanı oldu

cenevre otomobil fuarı 2021 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) ve Facebook‘un F8 geliştirici konferansının ardından Cenevre Otomobil Fuarı da koronavirüs salgınının kurbanı oldu.

İsviçre hükümeti, 15 Mart tarihine kadar 1000’den fazla kişinin bir araya gelebileceği toplu etkinlikleri yasakladı. Hükümetin yasak kararı, Cenevre Otomobil Fuarı’nın da iptal edilmesine neden oldu. Fuar, normal şartlar altında 5-15 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Fuar yönetimi tarafından katılımcılara gönderilen e-postada şu ifadeler yer alıyor: “Bu durumdan dolayı çok üzgünüz. Ancak ziyaretçilerimizin ve katılımcılarımızın sağlığı, önceliklerimizin başında geliyor. Bunun fuara katılmak için büyük yatırım yapan üreticiler adına önemli bir kayıp olduğunun farkındayız. Ancak ortada istisnai bir durum var ve katılımcıların durumu anlayacağını düşünüyoruz.”

İptal kararının otomotiv endüstrisinin geneli için büyük bir kayıp olduğu söylenebilir. Otomotiv dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olan Cenevre Otomobil Fuarı’nın katılımcıları, yeni modellerini genellikle fuarda sergiliyor. Katılımcılar, fuar kapsamındaki etkinlikleri için büyük paralar harcıyor.

Fuarın organizatörü Palexpo, bugüne kadar etkinliğin artırılmış temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetleriyle gerçekleştirileceğini belirtiyordu. Buna ek olarak, fuar ekibinin hasta görünen ziyaretçileri de alandan uzaklaştıracağı ifade edilmişti. Ancak hükümetin kararıyla birlikte zorunlu olarak fuarı iptal eden Palexpo, fuarın bu yıl içinde ileri bir tarihte gerçekleşmesinin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Cenevre Otomobil Fuarı için bilet alan ziyaretçilere paraları iade edilecek. Fuara katılacak şirketlerin maddi zararlarıyla ilgili konular ise önümüzdeki günlerde değerlendirmeye alınacak.

İLGİLİ HABERLER