Teknoloji

CCleaner Avast’ı yükleme paketi içinde sunmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güvenlik yazılımları satıcısı Avast bu yılın başlarında Piriform’u satın almıştı. Şirketin mevcut ürünlerini yeni satın alınan çözümlerle paket hâlinde sunması veya aralarında ortak çalışma zemini yaratması bekleniyordu. Ve beklenen nihayet oldu. Güvenli temizleme uygulaması CCleaner, Avast Free Antivirus yazılımını yükleyicisi üzerinden paket olarak sunmaya başladı.

CCleaner geçtiğimiz haftalarda birtakım sıkıntılar yaşamış, yazılımın bir sürümüne zararlı yazılımın bulaştığı tespit edilmişti. Habersiz şekilde o sürümü indiren kullanıcılar nedeniyle bu durum, dünya çapında dikkate değer sayıda bilgisayarı etkilemişti.

CCleaner ve ücretsiz Avast antivirüs yazılımını bir arada sunmak Avast’a Windows bilgisayarlarda yeni bir güvenlik katmanı sunma imkanı tanıyabilir. Ne var ki, ilk bakışta bu katman çok da pratik biçimde yapılmıyor.

Avast, ücretsiz antivirüs yazılımını CCleaner yükleyicisine entegre etmeyi tercih etmiş. Bu da antivirüs yazılımının bir reklam yazılımı gibi algılanmasına neden olabilir. Kullanıcıların birçoğu bu uygulamayı da CCleaner’ın yanında kurmamayı tercih edebilir.

Avast Free Antivirus uygulamasının yüklenmesi varsayılan olarak seçili şekilde ayarlanmış. Aslında bu tarz yazılımın kullanıcıların isteğine bağlı olması gerekiyor. Yani antivirüs yazılımını kurmak isteyenlerin buna karar vermeleri ve seçim yapmaları gerekiyor. Bu seçeneği varsayılan olarak etkinleştirmek, dikkatsiz kullanıcıların “İleri” adımlarına hızlıca tıklatarak Avast antivirüs yazılımını da kurmasına neden olacaktır.

İyi tarafından bakacak olursak, Avast Free Antivirus dünyanın en gelişmiş ücretsiz güvenlik ürünlerinden bir tanesi. Kullanıcılar bu uygulamayı yanlışlıkla kursa bile, bu durum onların güvenliklerini artırmaya yardımcı olabilir.

gHacks‘in belirttiğine göre, reklam olarak sunulan yazılımı indirmek istemeyenler, CCleaner’ın portatif versiyonunu indirebilir. Bu versiyonda herhangi bir ek yazılım indirme teklifi sunulmuyor. Sadece güvenli temizleme uygulaması yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER