Teknoloji

Threads “gizlenen sözcükler” özelliğinin kapsama alanını genişletiyor

meta threads

Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, Threads uygulamasında “gizlenen sözcükler” adıyla sunulan sessize alma özelliğinin kapsama alanının genişletildiğini açıkladı.

Söz konusu özellik şimdiye kadar sadece kullanıcıya yönelik gönderiler için geçerliydi. Dolayısıyla kullanıcılar sadece kendilerine verilen yanıtlarda belirli kelime ya da ifadelerin görünürlüğünü kapatabiliyordu. Şimdi ise ana akışta, aramalarda, profillerde ve diğer gönderilerin altındaki yanıtlarda da “gizlenen sözcükler” gösterilmeyecek.

Gizlenen Sözcükler özelliği temel itibarıyla bir sessize alma filtresi işlevini görüyor. Listeye bir kelime, ifade ve hatta emoji ekleyip bunları tüm uygulamada gizlemeyi mümkün kılıyor. Kullanıcıların özel bir liste oluşturmasını mümkün kılan Meta, belirli sözcükleri içeren gönderileri de otomatik olarak filtreliyor. Bu otomatik filtre kullanıcı tarafından devredışı bırakılabiliyor.

Threads için başka araçlar da test ediliyor

Mosseri şirketin daha fazla denetleme aracı üstünde çalıştığını da duyurdu. Yakında kullanıcılar kendilerinden kimin alıntı yapabileceğini seçebilecek. Böylelikle istenmeyen ilgi ve tacizin azaltılması konusunda da önemli bir mesafe katedilmesi hedefliyor. Kullanıcılar gönderilerdeki bildirimleri de sessize alabilecek.

Threads kapsamı genişleten Gizlenen Sözcükler özelliğini tüm kullanıcılarına sunuyor. Diğer yenilikler içinse şu an için testler devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER