EğlenceTeknoloji

Call of Duty: Vanguard ile ilgili detaylar ve çıkış tarihi açıklandı – Video

Sledgehammer Games, beklendiği üzere, kasım ayında piyasaya sürülecek olan Vanguard‘ın tanıtımıyla bir sonraki Call of Duty oyununu resmen duyurdu. Yeni nişancı II. Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve “tarihten ilham alan” bir tek oyunculu kampanyanın yanı sıra çok oyunculu mod ve Call of Duty: Zombies ve Warzone ile entegrasyon içerecek.

Duyuru, Sledgehammer’ın ana şirketi Activision Blizzard’ın ve özellikle Overwatch geliştiricisi Blizzard’ın ABD’nin Kaliforniya eyaleti tarafından açılan bir dava tarafından teşvik edilen cinsel taciz kültürü nedeniyle ateş altında kaldığı bir zamanda geldi. Davanın açıldığı zamandan beri çalışanlar grev düzenledi ve Blizzard’daki çok sayıda yüksek profilli geliştirici, başkan J. Allen Brack de dahil olmak üzere stüdyodan ayrıldı.

Oyunun kendisine gelince, Vanguard‘ın özü, özel kuvvetlerin kökenine odaklanan ve birden fazla bakış açısından anlatılacak olan tek oyunculu mücadeledir. Sledghammer anlatım ekibine ek olarak, bilim kurgu yazarı Tochi Onyebuchi de hikaye üzerinde çalışıyor. Sledghammer, anlatının “Tarihin çehresini değiştiren ve bildiğimiz şekliyle özel kuvvetler için zemin hazırlayan Task Force One’ı oluşturan çok uluslu kahramanların anlatılmamış hikayelerini” kapsayacağını söylüyor. “Lady Death” olarak da bilinen Sovyet keskin nişancı Lyudmila Pavlichenko‘ya dayanan Lt. Polina Petrova gibi gerçek dünyadaki kişiliklerden ilham alan bir karakter kadrosuna sahip olacak.

Tek kişilik mücadelenin dışında, başlangıçta “Champion Hill” de dahil olmak üzere, oyuncuların tek başına veya iki ya da üç kişilik takımlar halinde düello yaptığı, 20 harita ve oyun modu bulunacak. Ayrıca Black Ops‘un stüdyosu Treyarch tarafından geliştirilen ve Black Ops Cold War‘daki bir önceki ölümsüz hikayeyle bağlantı kuracak bir Zombies modu da olacak.

Aynı zamanda Raven Software, battle royale yan ürünü Warzone için bir Vanguard haritasında geliştirmeye öncülük ediyor. Activision’a göre yeni harita bu yıl içinde yayınlandığında, ona “yeni bir hile önleme sistemi” eşlik edecek. Şirket, bu geçişi “Vanguard, Black Ops Cold War ve Modern Warfare‘ı birbirine bağlayan tamamen yeni bir meta veri tabanı” olarak tanımlıyor.

Call of Duty: Vanguard 5 Kasım’da çıkıyor. PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC’ye gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER