EğlenceTeknoloji

Activision-Blizzard taciz davası nedeniyle World of Warcraft için çalışmalar durdu

world of warcraft mobil

Yayıncı devi Activision-Blizzard’a karşı açılan büyük boyutlu bir taciz davasının ardından, oyun üzerinde çalışan kıdemli bir tasarımcının belirttiğine göre, World of Warcraft‘ın geliştirme çalışmaları durduruldu.

Twitter’da paylaşım yapan World of Warcraft üst düzey sistem tasarımcısı Jeff Hamilton, “Size söyleyebilirim, bu müstehcenlik devam ederken şu anda World of Warcraft’ta neredeyse hiçbir iş yapılmıyor. Ve bu oyunculara, geliştiricilere, hissedarlara; hiç kimseye fayda sağlamaz.” dedi

Hamilton, “Activision’ın buna yanıtı şu anda bir grup birinci sınıf geliştiriciyi alıyor ve onları o kadar sinirlendiriyor ve travmatize ediyor ki, harika bir oyun yapmaya devam edemiyorlar.” diye devam etti.

Activision-Blizzard’a karşı açılan dava, ABD Kaliforniya eyaletinin Adil İstihdam ve Konut Departmanından geliyor. Departmanın iki yıllık bir araştırması, şirketin oyunların yanı sıra cinsel taciz ve ayrımcılığın yaygın olduğu bir “kardeş çocuk” kültürü geliştirdiğini iddia ediyor.

Dava metni, Activision-Blizzard’daki erkek çalışanların kadın meslektaşlarını aşağıladığı ve taciz ettiğine dair spesifik örnekler vererek çok daha net bir tablo çiziyor. Dava dosyasının bir bölümünde, “Kadın çalışanlar, erkek iş arkadaşları ve amirleri tarafından sürekli olarak yapılan istenmeyen cinsel yorumları ve hakaretleri savuşturmak zorunda kalmak, diğer şirket etkinliklerinde elle taciz edilmek de dahil olmak üzere, sürekli cinsel tacize maruz kalıyor.” ibaresi yer alıyor. “Üst düzey yöneticiler ve içerik oluşturucular, herhangi bir tepki görmeden bariz cinsel tacizde bulundular.”

Activision-Blizzard, dava için “çarpıtılmış ve çoğu durumda Blizzard’ın geçmişine dair tanımlamalar içerdiğini” iddia ederek yanıt verdi. Şirket, davada tasvir edilen Activision-Blizzard’ın bugünkü Blizzard işyeri olmadığını belirtmeye devam ediyor.

Ancak bu açıklama Hamilton’ı tatmin etmiyor: “Activision’ın açıklaması korkunçtu, ben de buna inanıyorum. Meslektaşlarımın çoğunun da buna inandığını biliyorum: Tüm cinsel taciz iddialarının ciddiye alınmayı ve iyi niyetle ele alınmayı hak ettiğine ve cinsel taciz faillerinin hem şirketten atılmayı hem de cezai soruşturmayı hak ettiğine inanıyorum.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER