EğlenceManşetler

Sony Call of Duty’nin Microsoft’un elinde koza dönüşmesinden endişe ediyor

call of duty: warzone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Call of Duty (COD) gibi popüler oyunların geliştiricisi Activision’ı satın almak için bu yılın başlarında anlaşmaya varmıştı. Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony’nin bu anlaşmaya dair en “dürüst” değerlendirmeleri ortaya çıktı. Sony’nin anlaşmayı inceleyen Brezilya’nın rekabet kurumuna gönderdiği açıklama ilginç detaylar barındırıyor.

Bu tarz açıklamalar çoğu ülkede gizli tutulsa da, Brezilya’da incelemelerle ilgili belgeler yayınlanıyor. Microsoft – Activision incelemesine ait belgeleri yayınlanmasının ardından mercek altına alan bazı Resetera kullanıcıları, dikkat çekici ifadelere ulaştı.

Sony’nin Brezilya Rekabet Kurumu’nun sorularına verdiği yanıtlar farklı konuları kapsıyor. Ancak bazı bölümlerde Call of Duty’nin önemine ve konsol pazarına olan etkisine vurgu yapılıyor. Seriyi oyun tarihinin en büyük ürünü olarak değerlendiren Sony, bunun konsol almayı planlayanların fikirlerini etkileyebileceğini belirtiyor. Bu yaklaşımın Microsoft’un COD serisini Xbox’a özel hâle getirmesini engellemeye yönelik bir politika olduğu söylenebilir.

Sony’nin COD serisine bu kadar önem atfetmesi ilginç görünüyor. Ancak en azından kısa vadede Japon teknoloji devinin endişelenmesini gerektiren bir durum olmadığı da biliniyor. Bundan sonra yayınlanacak iki COD oyununun PlayStation’a gelişi mevcut anlaşmalarla güvence altına alınmış durumda.

Daha sonra çıkacak Call of Duty oyunlarının akıbeti ise belirsiz. Microsoft serinin PlayStation’daki varlığını sürdürmesine yeşil ışık yakmış gibi görünse de, zaman içinde bu tutumun değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER